Bu araştırmanın amacı Akçakoca’daki yöresel ürünlerin endüstriyel alanda üretilebilmesine yönelik yerel paydaşların bakış açılarını ortaya koymaktadır. Araştırmanın evrenini Akçakoca’daki yerel paydaşlar oluşturmaktadır. Bu kapsamda yöresel ürün üreten işletmeler, yiyecek içecek işletmeleri, yerel yönetimler, dernekler, sanayi ve ticaret odası olmak üzere yerel paydaşlar ziyaret edilmiş, 12 katılımcıdan yöresel ürünlerin neler olabileceği ve bunların endüstriyel alanda üretilebilmesi konusunda görüşler alınmıştır. Nitel araştırma kapsamında, veriler yüz yüze görüşme tekniği ile elde edilmiştir. Katılımcılardan elde edilen veriler betimsel analiz tekniği ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda yerel paydaşların yöresel ürünler hakkında bilgi sahibi oldukları, yeni yöresel ürünlerin geliştirilmesi, mevcut coğrafi işareti alınmış ürünlerin dışında başka yöresel ürünlerin de coğrafi işaretinin alınabileceği ve yöresel ürünlerin endüstriyel alanda üretilerek daha fazla yarar sağlayabileceği görüşleri ortaya çıkmıştır.
Akçakoca Yöresel Ürün Coğrafi İşaretli Ürün Turizm Yerel Paydaşlar
Düzce Üniversitesi
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Yöresel Mutfaklar |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 28 Haziran 2024 |
Yayımlanma Tarihi | 28 Haziran 2024 |
Gönderilme Tarihi | 19 Şubat 2024 |
Kabul Tarihi | 11 Haziran 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 4 Sayı: 1 |