BibTex RIS Kaynak Göster

Yumuşak Güç Olgusu ve Turizm İlişkisi: Medikal Turizm Kapsamında Ortadoğu’dan Gelen Turistler Üzerine Bir Değerlendirme

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 73 - 106, 17.01.2017

Öz

Türkiye, son yıllarda dış politikasında yumuşak güç unsurlarına daha çok
yer vermeye başlamıştır. Türkiye’nin, etnik ve dini yapısına bakılmaksızın
ihtiyaç duyulan ülkelere yaptığı insani yardımlar, politik söylem ve
eylemlerinde hukukun üstünlüğü, insan hakları, evrensel insani değerler
ile demokrasiye yaptığı vurgu, Türkiye’ye yönelik olumlu imajı ve algıyı
artırmıştır. Bu bağlamda Türkiye’nin yumuşak güç özellikleri, Ortadoğu
ülkelerinden Türkiye’ye yönelik turistik hareketleri de beslemektedir. Bu
çalışmada yumuşak gücün günümüzdeki önemine değinilerek; turizm
ve özellikle medikal turizmle ilişkisi ele alınmıştır. Çalışmada turizmin
Türkiye için bir yumuşak güç unsuru olduğu savunulmakta ve bunun
medikal turizmi içerdiği de iddia edilmektedir. Bu bağlamda yumuşak güç
ve medikal turizm ilişkisinin etki düzeyini anlamak üzere; Ortadoğu’dan
Türkiye’ye yıllar itibariyle gelen turist sayıları ve ülkeler arasındaki
ilişkiler incelenerek, medikal turizm kapsamında gelen turist sayısındaki
değişikliklerin nedenleri saptanmaya çalışılmıştır. Çalışmada yumuşak
gücün, ülkelerin çıkarına olduğu, bunun ekonomik, politik ve benzeri
olumlu yansımalarının bulunduğu varsayımlarından hareket edilmiş ve       turistik hareketlerden yararlanarak, Türkiye’nin yumuşak gücünün   artmasının medikal turizme de olumlu yansıdığı sonucuna ulaşılmıştır.

 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zafer Akbaş

Yayımlanma Tarihi 17 Ocak 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Akbaş, Z. (2017). Yumuşak Güç Olgusu ve Turizm İlişkisi: Medikal Turizm Kapsamında Ortadoğu’dan Gelen Turistler Üzerine Bir Değerlendirme. Birey Ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi, 6(2), 73-106.
AMA Akbaş Z. Yumuşak Güç Olgusu ve Turizm İlişkisi: Medikal Turizm Kapsamında Ortadoğu’dan Gelen Turistler Üzerine Bir Değerlendirme. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi. Ocak 2017;6(2):73-106.
Chicago Akbaş, Zafer. “Yumuşak Güç Olgusu Ve Turizm İlişkisi: Medikal Turizm Kapsamında Ortadoğu’dan Gelen Turistler Üzerine Bir Değerlendirme”. Birey Ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi 6, sy. 2 (Ocak 2017): 73-106.
EndNote Akbaş Z (01 Ocak 2017) Yumuşak Güç Olgusu ve Turizm İlişkisi: Medikal Turizm Kapsamında Ortadoğu’dan Gelen Turistler Üzerine Bir Değerlendirme. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi 6 2 73–106.
IEEE Z. Akbaş, “Yumuşak Güç Olgusu ve Turizm İlişkisi: Medikal Turizm Kapsamında Ortadoğu’dan Gelen Turistler Üzerine Bir Değerlendirme”, Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi, c. 6, sy. 2, ss. 73–106, 2017.
ISNAD Akbaş, Zafer. “Yumuşak Güç Olgusu Ve Turizm İlişkisi: Medikal Turizm Kapsamında Ortadoğu’dan Gelen Turistler Üzerine Bir Değerlendirme”. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi 6/2 (Ocak 2017), 73-106.
JAMA Akbaş Z. Yumuşak Güç Olgusu ve Turizm İlişkisi: Medikal Turizm Kapsamında Ortadoğu’dan Gelen Turistler Üzerine Bir Değerlendirme. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi. 2017;6:73–106.
MLA Akbaş, Zafer. “Yumuşak Güç Olgusu Ve Turizm İlişkisi: Medikal Turizm Kapsamında Ortadoğu’dan Gelen Turistler Üzerine Bir Değerlendirme”. Birey Ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi, c. 6, sy. 2, 2017, ss. 73-106.
Vancouver Akbaş Z. Yumuşak Güç Olgusu ve Turizm İlişkisi: Medikal Turizm Kapsamında Ortadoğu’dan Gelen Turistler Üzerine Bir Değerlendirme. Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi. 2017;6(2):73-106.

BİLSAM Yayıncılık Bu dergi açık erişim sağlama politikasını benimsemiştir.

Dergide yayınlanan yazıların ilmî, fikrî ve hukukî sorumluluğu yazarlarına aittir. Yayın kurulu gönderilen yazıların yayınlanıp yayınlanmaması konusunda serbesttir. Dergiye gönderilen yazılar iade edilmez. DERGİYE GÖNDERİLEN YAYINLAR İNTİHAL AÇISINDAN İNCELENİR.

Yayımlanmış yazıların her türlü yayın hakkı Birey ve Toplum Dergisi'ne aittir. Dergide yayımlanmış yazılardan kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.