Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bitig Edebiyat Fakültesi Dergisi'ne gönderilecek bilimsel çalışmalar, daha önce başka bir yerde yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Dergiye gönderilen çalışmalara ilişkin yayın kararı, yazar ve hakemlerin kimliği karşılıklı olarak gizli tutulmaktadır. Dergiye, dergi kapsamındaki alanlarda bilimsel ve özgün araştırma yazıları ile çeviriler ve kitap inceleme yazıları gönderilebilir. Aynı sayıda aynı yazara/yazarlara ait birden fazla eser yayımlanmaz.
- Dergi, Türkçe, İngilizce ve Rusça makaleleri kabul etmektedir.
- Yazım ve noktalamada TDK Yazım Kılavuzunun en son baskısı esas alınır. Gönderilen yazılar dil ve anlatım açısından bilimsel ölçülere uygun, açık ve anlaşılır olmalıdır. Yazılarda yazım kuralları bakımından gerekli görüldüğü takdirde, editörler tarafından düzeltmeler yapılabilir.
- Yazıların etik kurallara uygunluğu yazarların sorumluluğundadır. Diğer bilimsel yayınlara benzerlik oranın % 20’yi geçmemesi gerekir. Bununla beraber editör, gerektiğinde yazarlardan etik kurul belgesi isteme hakkını saklı tutar.
- Dergiye gönderilen araştırma yazıları Öz ve Kaynakça dâhil olmak üzere en az 5000, en fazla 10.000 sözcükten; kitap incelemeleri ise en az 2000, en fazla 4000 sözcükten oluşmalıdır. Çeviri yazılar, metin neşri çalışmaları ile Arkeoloji alanındaki kazı raporlarını içeren çalışmalar bu kuralın dışındadır.
- Dergiye; sosyal bilimler ve filoloji temel alanlarından yazı kabul edilmektedir. Yazılar, şu şablon üzerinde hazırlanmalıdır:
Başlık: Başka alanların uzmanları için kesin ve anlaşılır olmalı ve makalenin içeriğini yansıtmalıdır. Yalnızca sözcüklerin ilk harfi büyük yazılmalı (bağlaçlar hariç), 18 punto, koyu biçimde ve ortalanarak düzenlenmelidir. İngilizce başlık Türkçe başlığın altına 16 punto ile yazılmalıdır.
Yazar Adı: Yazar adının ilk harfi ve soyadını oluşturan bütün harfler büyük yazılmalı, 15 punto, koyu biçimde ve ortalanarak şekillendirilmelidir.
Öz/Abstract: Makalenin başında konuyu kısa biçimde ifade eden en az 250, en fazla 500 sözcükten oluşan Türkçe ve İngilizce özler bulunmalıdır. Özlerin altında tek satır boşluk bırakılarak en az 3, en fazla 5 sözcükten oluşan “Anahtar sözcükler” ve “Keywords” yer almalıdır. Öz/Abstract başlıkları ve metinleri Öz/Abstract metinleri tek satır aralığı, 11 punto olmalıdır.
Düzen: Yazılar, mutlaka aşağıda belirtilen formatta gönderilmelidir. Sisteme bu formatta yüklenmeyen yazılar değerlendirmeye alınmayacaktır. Yazılar MS Word Programında hazırlanmalı ve iki yana yaslı konumlandırılmalıdır.
Özel bir yazı tipi kullanılmış yazılarda, kullanılan yazı tipi de yazıyla birlikte gönderilmelidir.
Metin içinde vurgulanması gereken kısımlar, koyu değil eğik (italik) biçimde ya da çift tırnak içinde belirtilmelidir.
Yazılarda sayfa numarası, üst bilgi ve alt bilgi gibi ayrıntılara yer verilmemelidir.
Kâğıt Boyutu: A4 Dikey
Üst Kenar Boşluk: 2,5 cm
Alt Kenar Boşluk: 2,5 cm
Sol Kenar Boşluk: 2,5 cm
Sağ Kenar Boşluk: 2,5 cm
Yazı Tipi: Garamond
Yazı Tipi Stili: Normal
Boyutu (Normal Metin): 11
Boyutu (Dipnot Metni): 10
Tablo-Grafik: 10
Paragraf Aralığı: 1,5 satır aralığı ve paragraf girintisi olmamalı.
Satır Aralığı: Metin ve Öz/Abstract 1,5 satır aralığı, dipnotlar tek satır aralığı olmalı.
Kaynaklar: Kaynakların satırlarında paragraf başı 0 cm, satırlar 1,25 cm askıya alınmış olmalı. Kaynaklar, kategorilere ayrılmamalıdır (Kitaplar, İnternet sayfaları, Ansiklopediler gibi).
Bölüm Başlıkları: Ana ve ara başlıkların hepsi yalnızca ilk harfleri büyük ve koyu, sola hizalı yazılmalı, tüm bölüm başlıkları 11 punto büyüklüğünde olmalıdır.
Tablo, Grafik ve Görseller: Tablo, grafik ve görsellerin numarası ve başlığı bulunmalıdır ve bu numaralar ile adları şeklin hemen altında olmalıdır. Yazılarda kullanılacak görseller jpeg veya tiff formatında olmalı ve çözünürlükleri ise 300 dpi’den düşük olmamalıdır.
Kısaltmalar: Yazılarda kullanılan kısaltmaların yazımında makalenin yazıldığı dilin resmî kısaltma dizin ve kurallarına uyulmalıdır. Türkçe için TDK Kısaltmalar Dizini esas alınmalıdır.
Alıntılar: Doğrudan alıntılar tırnak için verilmelidir. 4 satırdan az alıntılar paragraf içinde, 5 ve daha fazla satırdan oluşan alıntılar bağımsız paragraf şeklinde verilmelidir. Bu tür blok alıntılarda soldan ve sağdan 1 cm boşluk bırakılmalı, ayrıca paragraf başı değeri verilmemeli ve yazı 10 punto büyüklükte olmalıdır. Satır aralığı için “tek” satır değeri verilmelidir. Dipnot yalnızca metin içinde yapılamayan açıklamalar için kullanılmalı ve bu kısımdaki karakterler 10 punto olarak düzenlenmeli ve satır aralığı değeri “tek” olarak verilmelidir.
Gönderme: Makalede atıf sistemi olarak parantez içi atıf sistemi kullanılmalıdır. Makalenin sonunda mutlaka kaynaklar bulunmak zorundadır.
Alıntılar ve Kaynaklar APA 7 kılavuzuna göre hazırlanmalıdır. Üniversitemiz Bilimsel Yayınlar ve Dergiler Koordinatörlüğü tarafından Türkçe olarak hazırlanan APA 7 Kılavuzu için tıklayınız.