Akarlar,son yıllsü^a--^rço^kültür; ı.l>lUdlerinin ve meyve--üretim Jbölgelerİm|zin en Önemli zararlıları arasına girmiş bulunmaktadır, Ç e n o p a lpu a j>u 11 ç h e r ; (C, ve-JT-Vin zararı U^aharda torn,urcük devresinden hasada kadar devam eder. Kesafetin fazla olduğu yıllarda dal ve yapraklardan meyveler Üzerinde de bulunur. Emgileri neticesinde yaprağın klorofil ve pigmentlerini parçalayarak yapraklarin kurumasına:, zamanından evvel Sökülmesine ve, renksiz kalleşiz .meyvelerin teşekkülüne sebep olurlar.. •V -Akarların çok küçük olmaları, bunun yanında bazılarının âğ örmedikleri için farkedilem'emeleri, tür tespitlerinin zorluğu,' DDT ve benzeri- ^reparaifrların populâşyonu artırması akar türlerine tesir,eden spesifik akarişülerin balzı türlere veya bir akar türünün her devresine aynı derecede tesir etme* tnesi, bir akar türünün değişik vkonukçularda aynı akarisite değişik reaksiyon ^östeırmesi, akar;kesafetinin gün geçtikçe artmasını sağlamaktadır,.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Kasım 2008 |
Gönderilme Tarihi | 25 Kasım 2008 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1969 Cilt: 9 Sayı: 4 |