1. BLR’ye gönderilen yazıların başka yerde yayınlanmamış veya yayınlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekmektedir. Yayın öncesinde yazarlardan bu yönde taahhütname alınacaktır.
2. BLR’de yayınlanmak üzere gönderilen yazıların DergiPark (https://dergipark.org.tr/tr/pub/blr) üzerinden Word formatında ve işbu yazım kurallarına uygun şekilde gönderilmesi gerekmektedir.
3. Yazının ilk sayfasında yazarın tam adı ve unvanı makale başlığının altında sağa dayalı olarak yazılmalıdır. Yazarın e-posta adresi ve çalıştığı kurum, yıldız işaretli dipnotta verilmelidir.Yazarlar ayrıca yazılarını BLR’ye gönderdikleri elektronik posta gövdesinde iletişim adreslerini ve telefonlarını da bildirmelidir.
4. BLR’nin yazı dili Türkçe ve İngilizce’dir. BLR’ye gönderilen yazılarda 300 kelimeden oluşan Türkçe özet ve İngilizce abstract kısımları ile her iki dilde en az 5 en çok 10 adet anahtar kelime veya kavram belirtilmelidir. Türkçe yazılarda ayrıca en az 600 en fazla 1000 kelimeden oluşan İngilizce genişletilmiş abstract bulunmalıdır. Araştırma makalesi olarak yayınlanmak üzere gönderilen yazıların özet ve abstract kısımları hariç olmak üzere dipnotlar dahil en fazla 12.000 kelimeden oluşması gerekmektedir.
5. Tüm yazı metinlerde sadece Times New Roman yazı tipi kullanılmalıdır. Metin gövdesi 12 punto büyüklüğünde ve 1.5 satır aralığı ile, dipnotlar ise 10 punto büyüklüğünde ve 1 satır aralığı ile yazılmalıdır.
6. Yazı içerisindeki alıntılar tırnak içerisinde ve italik olarak belirtilmelidir. 4 satırı aşan alıntılar yeni bir satır başından başlayarak yazılmalıdır.
7. Yazının başlıklandırılmasında büyük/küçük harf ve maddelendirme yönünden aşağıdaki yöntem izlenmelidir:
“1. BİRİNCİ DERECEDE ALT BÖLÜM
1.1. İKİNCİ DERECEDE ALT BÖLÜM
1.1.1. Üçüncü Derecede Alt Bölüm
1.1.1.1 Dördüncü Derecede Alt Bölüm”
8. BLR’de kaynak göstermek için dipnot kullanılmaktadır. Atıflar için Oxford Standard for Citation of Legal Authorities ('OSCOLA') kullanılmalıdır. Dipnot atıflarında kullanılan terminoloji yazının diline göre belirlenmelidir. Örneğin çevrim içi kaynakların erişim tarihleri gösterilirken Türkçe yazılarda “Erişim Tarihi” İngilizce yazılarda “accessed” ifadesi kullanılmalıdır. Atıf sistemine uygun olmayan yazılar düzeltilmesi için yazarına geri gönderilir.
9. Yazının sonunda kullanılan kaynakların yazarların soyadına göre sıralandığı ve yine OSCOLA atıf sistemine göre hazırlanmış bir kaynakça bulunmalıdır.
10. BLR’de yayınlanmak üzere gönderilen yazıların yazarları söz konusu yazının yayınlanmak için kabul edilmesi durumunda 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca ilgili yazı üzerindeki çoğaltma, yayma, umuma iletim, işleme ve çeviri haklarını sınırsız süreyle yurtiçinde ve yurt dışında kullanmak üzere ücretsiz olarak Boğaziçi Üniversitesine devrettiklerini kabul etmiş sayılırlar.
11. BLR’de yayınlanmak üzere gönderilen yazılar hakeme gönderilmeden önce işbu yazım kurallarına uygunluk bakımından ön incelemeye tabi tutulur. Yazım kurallarına, etik ilkelere ve yayın politikasına aykırı olduğu, kabul edilemez dil hataları veya uygun olmayan üslup hataları içeren veya yeterli akademik katkı sağlamayan yazılar hakemlere gönderilmeden reddedilir.
12. BLR’de yayınlanmak üzere gönderilen yazılar hakeme gönderilmeden önce intihal programları (Turnitin ve iThenticate) aracılığıyla benzerlik testine tabi tutulur. Benzerliğin [%20] oranını geçmesi halinde eser, hakem değerlendirilmesine sunulmadan dergi kurulu tarafından ayrıca özgünlük incelemesine tabi tutulur. Dergi kurulu tarafından yapılacak ön inceleme neticesinde eserin özgünlük derecesi yetersiz bulunduğunda eser iade edilir veya yazardan düzeltme talep edilir. Değerlendirmenin herhangi bir safhasında intihal durumu tespit edilen eser iade edilir ve bunu sunan kişiden düzeltilmiş veya benzer bir çalışma görünümünde başka bir eser kabul edilmez.
13. İlk incelemede uygun görülen makaleler, yazar kimliğine dair tüm ibareler temizlenerek yazı içeriğine yönelik akademik inceleme için hakemlere gönderilir. Yazarlara yazılarının gönderildiği hakemlere dair bilgi verilmez. Hakemlerden gelen raporlara göre yazının BLR’de yayımlanmasına veya yayımlanmamasına karar verilir. Hakem inceleme süresi için tanımlanan bir zaman sınırı yoktur.
14. Hakem raporları sonucunda yazıların yayınlanıp yayınlanmayacağı, yayınlanacaksa hangi sayıda yayınlanacağı hususlarında Baş Editör karar verecektir. Yazarlar, makalenin reddedilmesi için tek bir olumsuz hakem raporunun yeterli olabileceğinin farkında olmalıdır.