BibTex RIS Kaynak Göster

A Rare Case of Angiomyxolipoma: Differential Diagnosis From Other Vascular and Myxoid Tumors

Yıl 2010, Cilt: 2010 Sayı: 2, 89 - 91, 01.02.2010

Öz

A case of angiomyxolipoma in the posterior neck region of a 36-year-old man is presented. Although lipomatous tumors are very frequent among benign soft tissue neoplasms, angiomyxolipoma has been reported only in seven case studies before. We present a new case of a typical angomyxolipoma. Histopathologically, admixture of mature adipocytes, poorly cellular myxoid spindle cell areas and abundant vascular structures are the striking components of this tumor. Myxoid spindle cell lipoma, vascular spindle cell lipoma, myxoid liposarcoma, myxolipoma, angiolipoma and pseudoangiomatous spindle cell lipoma can be considered in the differential diagnosis of angiomyxolipoma. Immunohistochemistry is usually helpful in the diagnosis of this extremely rare entity. In our case, positive staining for vimentin and sparse positivity for CD34, in the absence of reactivity for SMA, desmin, S-100 protein and HMB45 in the spindle cells, are the most important immunohistochemical features that help in the differential diagnosis. Otuz altı yaşındaki bir erkek hastanın ensesinde ortaya çıkan bir anjiyomiksolipoma olgusu sunulmaktadır. Lipomatöz tümörlere benign yumuşak doku neoplazileri arasında oldukça sık rastlansa da, anjiyomiksolipom tanısı ile sadece yedi olgu sunumu vardır. Burada tipik anjiyomiksolipom olan yeni bir olguyu sunmaktayız. Histopatolojik olarak bu tümörün en çarpıcı özelliği birbiri içine giren matür yağ dokusu ve hücreden fakir miksoid iğsi hücreli alanlar ve eşlik eden çok sayıda damar yapısıdır. Miksoid iğsi hücreli lipom, vasküler iğsi hücreli lipom, miksoid liposarkom, miksolipom, anjiyolipom ve psödoanjiyomatöz iğsi hücreli lipom anjiyomiksolipom ayırıcı tanıya girebilecek olan lezyonlardır. Bu son derece nadir lezyonun ayırıcı tanısında immunohistokimya oldukça destekleyicidir. Bizim olgumuzda iğsi hücrelerdeki SMA, desmin, S-100 protein ve HMB45 negatifliği ve bunun beraberinde vimentin pozitifliği ve CD34 zayıf pozitifliği tanıya yardımcı olan immunohistokimyasal bulgular olmuştur.

Nadir Bir Anjiyomiksolipoma Olgusu: Diğer Vasküler ve Miksod Tümörler ile Ayırıcı Tanı

Yıl 2010, Cilt: 2010 Sayı: 2, 89 - 91, 01.02.2010

Öz

Otuz altı yaşındaki bir erkek hastanın ensesinde ortaya çıkan bir anjiyomiksolipoma olgusu sunulmaktadır. Lipomatöz tümörlere benign yumuşak doku neoplazileri arasında oldukça sık rastlansa da, anjiyomiksolipom tanısı ile sadece yedi olgu sunumu vardır. Burada tipik anjiyomiksolipom olan yeni bir olguyu sunmaktayız. Histopatolojik olarak bu tümörün en çarpıcı özelliği birbiri içine giren matür yağ dokusu ve hücreden fakir miksoid iğsi hücreli alanlar ve eşlik eden çok sayıda damar yapısıdır. Miksoid iğsi hücreli lipom, vasküler iğsi hücreli lipom, miksoid liposarkom, miksolipom, anjiyolipom ve psödoanjiyomatöz iğsi hücreli lipom anjiyomiksolipom ayırıcı tanıya girebilecek olan lezyonlardır. Bu son derece nadir lezyonun ayırıcı tanısında immunohistokimya oldukça destekleyicidir. Bizim olgumuzda iğsi hücrelerdeki SMA, desmin, S-100 protein ve HMB45 negatifliği ve bunun beraberinde vimentin pozitifliği ve CD34 zayıf pozitifliği tanıya yardımcı olan immunohistokimyasal bulgular olmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ufuk Usta Bu kişi benim

Fulya Oz Puyan Bu kişi benim

Nuray Can Bu kişi benim

Ali Kemal Kutlu Bu kişi benim

Atakan Sezer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 2010 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Usta, U., Puyan, F. O., Can, N., Kutlu, A. K., vd. (2010). Nadir Bir Anjiyomiksolipoma Olgusu: Diğer Vasküler ve Miksod Tümörler ile Ayırıcı Tanı. Balkan Medical Journal, 2010(2), 89-91.
AMA Usta U, Puyan FO, Can N, Kutlu AK, Sezer A. Nadir Bir Anjiyomiksolipoma Olgusu: Diğer Vasküler ve Miksod Tümörler ile Ayırıcı Tanı. Balkan Medical Journal. Şubat 2010;2010(2):89-91.
Chicago Usta, Ufuk, Fulya Oz Puyan, Nuray Can, Ali Kemal Kutlu, ve Atakan Sezer. “Nadir Bir Anjiyomiksolipoma Olgusu: Diğer Vasküler Ve Miksod Tümörler Ile Ayırıcı Tanı”. Balkan Medical Journal 2010, sy. 2 (Şubat 2010): 89-91.
EndNote Usta U, Puyan FO, Can N, Kutlu AK, Sezer A (01 Şubat 2010) Nadir Bir Anjiyomiksolipoma Olgusu: Diğer Vasküler ve Miksod Tümörler ile Ayırıcı Tanı. Balkan Medical Journal 2010 2 89–91.
IEEE U. Usta, F. O. Puyan, N. Can, A. K. Kutlu, ve A. Sezer, “Nadir Bir Anjiyomiksolipoma Olgusu: Diğer Vasküler ve Miksod Tümörler ile Ayırıcı Tanı”, Balkan Medical Journal, c. 2010, sy. 2, ss. 89–91, 2010.
ISNAD Usta, Ufuk vd. “Nadir Bir Anjiyomiksolipoma Olgusu: Diğer Vasküler Ve Miksod Tümörler Ile Ayırıcı Tanı”. Balkan Medical Journal 2010/2 (Şubat 2010), 89-91.
JAMA Usta U, Puyan FO, Can N, Kutlu AK, Sezer A. Nadir Bir Anjiyomiksolipoma Olgusu: Diğer Vasküler ve Miksod Tümörler ile Ayırıcı Tanı. Balkan Medical Journal. 2010;2010:89–91.
MLA Usta, Ufuk vd. “Nadir Bir Anjiyomiksolipoma Olgusu: Diğer Vasküler Ve Miksod Tümörler Ile Ayırıcı Tanı”. Balkan Medical Journal, c. 2010, sy. 2, 2010, ss. 89-91.
Vancouver Usta U, Puyan FO, Can N, Kutlu AK, Sezer A. Nadir Bir Anjiyomiksolipoma Olgusu: Diğer Vasküler ve Miksod Tümörler ile Ayırıcı Tanı. Balkan Medical Journal. 2010;2010(2):89-91.