Tarçın, yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılan biyoaktif bir baharattır. In vivo ve hayvan in vitro çalışmalarda, tarçının hücresel glukoz metabolizmasını etkileyerek açlık-tokluk plazma glukozu ve HbA1C seviyesini düşürdüğünü göstermektedir. Tarçın; klinik çalışmaların hepsinde olmasa da, tip 2 Diabetes Mellitus tanısı konmuş hastalarda glukoz metabolizması ve insülin duyarlılığı üzerinde olumlu etki göstermektedir. Tarçın bileşenleri tip 2 Diabetes Mellitus’un semptomlarının hafifletilmesinde önemli olabilir. Bu bilgiler doğrultusunda tarçın ve tip 2 Diabetes Mellitus arasındaki ilişkiyi gösteren daha fazla çalışma yapılması gerektiği düşünülmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 2 Sayı: 3 |