Çok uzun tarihi geçmişe sahip olan bulgur geçmişte olduğu gibi günümüzde de hala sıkça tüketilen bir gıdadır. Bulgur Anadolu’da yöresel yemeklerde çoğu zaman yer bulabilen yarı hazır gıdadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi bulgur tüketiminin diğer bölgelere göre daha fazla olduğu düşünülmektedir. Bu çalışmada tüketicilerin bulgur tüketim şekilleri, bulgur tüketme nedenleri ve bulgur satın alma tercihini etkileyen değişkenler belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla hazırlanan anket güneydoğu Anadolu bölgesindeki 9 ilden 578 kişiye yüz yüze uygulanmıştır. Uygulama verileri istatistiki analizlere tabi tutulmuştur. Analizler sonucunda verilerin Cronbach’s Alpha güvenirlik değeri 0,829 bulunmuştur. Katılımcıların bulgur tüketim şekilleri, bulgur tüketme nedenleri ve bulgur tercihleri arasında demografik özelliklere anlamlı farklılıklar görülmüştür. Bulguru genç, eğitim seviyesi yüksek, gelir seviyesi yüksek ve kalabalık olmayan ailelerin diğerlerine göre daha az tükettiği görülmüştür. Market ve toptancılardan daha çok ambalajlı paketlerde alındığı görülmüştür.
-
Bulghure bulghure consumption southeastern Anatolia survey consumer
Diğer ID | JA82FY96FS |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 2016 Özel Sayı |