Araştırma Makalesi

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması

Cilt: 4 Sayı: 2 31 Aralık 2019
PDF İndir
TR EN

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması

Öz

Araştırma, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri faaliyetleri ve bu faaliyetlerden yararlanan bireylerin memnuniyet düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır.

Araştırmanın evrenini, Antalya, Denizli, Isparta, Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezlerine kayıtlı üyeler, örneklem grubunu ise, bu üyelerden tesadüfî yöntemle belirlenmiş toplam 1350 birey oluşturmaktadır.

Araştırmada veriler yazılı kaynaklardan ve anket yöntemiyle elde edilmiştir. Anketin anlaşılabilirliği, kapsam geçerliği ve güvenirliği sağlanmıştır. Cronbach's Alpha güvenirlik katsayısı 0,88 bulunmuştur.  Anketler örneklem grubuyla birebir görüşülerek doldurulmuştur. Ankete 450 erkek, 890 kadın olmak üzere toplam 1350 birey cevap vermiştir.

Elde edilen verilere istatistik işlem olarak, frekans(%), Crosstabs ve X2 (Ki-Kare) teknikleri uygulanmıştır. Değişkenler arası farklılıkların tespitinde 0,05 güven aralığı kabul edilmiştir.

Araştırma kapsamında elde edilen verilere göre, katılımcıların gençlik merkezlerinde düzenlenen sosyal, sportif, kültürel ve diğer faaliyetlerden, gençlik merkezlerine ulaşım ve güvenlikten, gençlik merkezleri personeli ile iletişimden, gençlik merkezlerinin fiziki yapılarından, çoğunluk olarak memnun olduklarını söyleyebiliriz. Cinsiyetler arası görüşlerde ise bazı memnuniyet düzeylerinde olumlu yönde 0,05 manidarlık düzeyinde anlamlı farklılıklar görülmektedir(p<0,05).

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Özbay, Ferhunde.(2015). Dünden Bugüne Aile, Kent ve Nüfus, İletişim Yayınları, 1. Basım, İstanbul, 2015, s. 258.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Sosyoloji

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Mehmet Özkan Bu kişi benim
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

31 Aralık 2019

Gönderilme Tarihi

11 Ekim 2019

Kabul Tarihi

18 Kasım 2019

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2019 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Pepe, K., & Özkan, M. (2019). Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 4(2), 673-689. https://doi.org/10.33905/bseusbed.632195
AMA
1.Pepe K, Özkan M. Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2019;4(2):673-689. doi:10.33905/bseusbed.632195
Chicago
Pepe, Kadir, ve Mehmet Özkan. 2019. “Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması”. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4 (2): 673-89. https://doi.org/10.33905/bseusbed.632195.
EndNote
Pepe K, Özkan M (01 Aralık 2019) Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4 2 673–689.
IEEE
[1]K. Pepe ve M. Özkan, “Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması”, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy 2, ss. 673–689, Ara. 2019, doi: 10.33905/bseusbed.632195.
ISNAD
Pepe, Kadir - Özkan, Mehmet. “Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması”. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 4/2 (01 Aralık 2019): 673-689. https://doi.org/10.33905/bseusbed.632195.
JAMA
1.Pepe K, Özkan M. Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2019;4:673–689.
MLA
Pepe, Kadir, ve Mehmet Özkan. “Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması”. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, c. 4, sy 2, Aralık 2019, ss. 673-89, doi:10.33905/bseusbed.632195.
Vancouver
1.Kadir Pepe, Mehmet Özkan. Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Faaliyetleri ve Bu Faaliyetlerden Yararlanan Bireylerin Memnuniyet Düzeylerinin Araştırılması. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 01 Aralık 2019;4(2):673-89. doi:10.33905/bseusbed.632195

Cited By