BibTex RIS Kaynak Göster

İŞLETMELERDE KÜRESEL REKABET AVANTAJINA YÖNELİK YENİ LİDERLİK TİPİ: DÖNÜŞTÜRÜCÜ LİDERLİK

Yıl 2013, Cilt: 6 Sayı: 1, 1 - 27, 23.03.2015

Öz

Değişim, çağımızın hızlı gelişen dünyasında en temel faktör halini almıştır. Bu durum, işletmeler için bugüne kadar alışılagelen liderlik anlayışını da değiştirmiş; küresel rekabet koşullarına ve yeni ekonomik düzene ayak uydurabilen farklı bir liderlik tarzı gündeme gelmiştir. Dönüştürücü liderlik olarak öne çıkan bu yeni liderlik tipolojisi, küreselleşme ile oluşan dönüşümleri karşılayabilecek kapasiteye sahip özellikler taşımaktadır. Bu nedenle, dönüştürücü liderlik, bilgi çağının ön plana çıkan liderlik yeni tarzı olarak gündeme gelmiş bulunmaktadır.

Yıl 2013, Cilt: 6 Sayı: 1, 1 - 27, 23.03.2015

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme Makale
Yazarlar

Pınar Gürel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 23 Mart 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gürel, P. (2015). İŞLETMELERDE KÜRESEL REKABET AVANTAJINA YÖNELİK YENİ LİDERLİK TİPİ: DÖNÜŞTÜRÜCÜ LİDERLİK. Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 6(1), 1-27.

23094


The Journal is committed to upholding the highest standarts of publication ethics and takes all possible measures against any publication malpratices. Submitting researches by all authors mean that they assured their manuscripts are original and attest that the submitted papers represent their contributions and have not been copied or plagiarized in whole or in part from other works. All submissions will be checked by iThenticate before being sent to reviewers according to the Journal's Zero Tolerance on the Plagiarism Policy