BibTex RIS Kaynak Göster

Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Folklor ve Halk Edebiyatı Üzerine Görüşleri

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2/1, 16 - 25, 01.07.2016

Öz

Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı’nın hemen her alanında eser vermiş bir sanatçı ve teorisyendir. Milli Mücadeleye yazdıklarıyla destek olmuş, cumhuriyetin kuruluşundan sonra da yapılan devrimlerin halk tarafından benimsenmesi için yazmaya devam etmiştir. Ayrıca milletvekillik ve diplomatlık yapmıştır. Aristokrat bir aileden gelen Yakup Kadri, batı kültürüne hâkim olmasıyla ön plana çıkmış, devrinin edebi ve fikri gelişmelerine kayıtsız kalmamış, edebiyatın hemen her alanında fikir beyan etmiştir. Burada yazarın gazete ve dergi yazılarında yer alan yazıları taranarak folklor ve halk edebiyatı üzerine görüşleri üzerinde durulmuştur.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu’s Thoughts an Folklore and Folk Literature

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2/1, 16 - 25, 01.07.2016

Öz

Yakup Kadri Karaosmanoğlu is an artist and theorist who gave the works in almost every area of Turkish literature in Republican period. He supported National Struggle with his writings and he continued to write for people’s adoption of the revolutions after foundation of the Republic. He was also deputy and diplomat. Yakup Kadri, coming from an aristocratic family, distinguished by being knowledgeable on western culture and he was not indifferent to the literary and intellectual developments of his age, so he expressed idea in almost every area of literature. In this work, his writings in newspaper and magazine articles were scanned and focused on his views about folklore and folk literature.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA66BU47NK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mümin Topcu

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2016
Gönderilme Tarihi 1 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2/1

Kaynak Göster

APA Topcu, M. (2016). Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Folklor ve Halk Edebiyatı Üzerine Görüşleri. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 6(2/1), 16-25.