BibTex RIS Kaynak Göster

The People of Anatolia Stigmatized: The Yezidis

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 963 - 971, 01.01.2012

Öz

Throughout history, constantly the name of Anatolia, known to be hosted in the cultures of the world has been one of the most important cağrafya. This region a considerable Yezidi belief, represents the cultural and religious motif. However this representation has not been easy. Communities of different faiths, unity may not be perfect all the time. For this reason, Yazidis experienced serious problems in Anatolia. In spite of the problems, belief that have, until now continued. The present study is started with a general knowledge about the Yezidis and their beliefs. İmportant to introduce the faith and culture. Yezidis live migration was evaluated in the next section.

ANADOLU’NUN DAMGALANMIŞ HALKI: YEZİDİLER

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 963 - 971, 01.01.2012

Öz

Tarih boyunca adından sürekli söz ettiren Anadolu, bilindiği üzere içinde barındırdığı kültürler ile dünyanın en önemli coğrafyalarından biri olagelmiştir. Yezidilik inancı da, bu coğrafyanın hatırı sayılır, kültürel ve dinsel motifini temsil etmektedir. Ancak bu temsiliyet, kolay zamanların temsiliyeti olmamıştır. Farklı inançlara sahip toplumların, birlikteliği her zaman kusursuz olmayabilir. Bu nedenle Yezidiler, Anadolu coğrafyasında ciddi sorunlar yaşamışlardır. Ancak her ne kadar sorun yaşamış olsalar bile, sahip oldukları inancı bugüne kadar taşımayı başarabilmişlerdir. Mevcut çalışma, Yezidiler’in inançları hakkında genel bir bilgi ile başlanmaktadır. İnancın ve kültürün tanıtılması bu anlamda önem kazanmaktadır. Daha sonraki başlıklarda ise Yezidiler’in yaşadıkları sorunlardan en önde gelen “Göç” olgusu yer almaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA58KE68VM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Muzaffer Telimen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2012
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Telimen, M. (2012). ANADOLU’NUN DAMGALANMIŞ HALKI: YEZİDİLER. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 1(1), 963-971.