BibTex RIS Kaynak Göster

Vocational School Students ‘Professional Practice Course’ Evaluation of Opinions

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 1091 - 1100, 01.01.2012

Öz

In this research, students in Vocational Schools Professional Practice Course views and thoughts on sex, and type of education department, the department tried to be determined by considering the demographic variables. For this purpose, researchers have already developed and prepared by the ‘Professional Practice Survey’ Vocational School Child Development, Medical Documentation and Secretarial and Medical Advertising and Marketing was applied to students at departments. SPSS 20.0 package program of research results, calculated by using F and t test. The results of research, Professional Practice Course is a positive attitude about the course of professional practice, but is less than hours, the research, the students settled in their professional practice to work later in their lives experience, knowledge and experience so gonna need to work and make them more knowledgeable and informed will bring conclusions.

MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ‘MESLEKİ UYGULAMA DERSİ’ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 1091 - 1100, 01.01.2012

Öz

Bu araştırmada, Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrencilerin Mesleki Uygulama Dersine yönelik görüş ve düşünceleri cinsiyet, öğrenim türü ve okunulan bölüm demografik değişkenleri göz önünde bulundurularak belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaç doğrultusunda araştırmacılar tarafından daha önceden geliştirilerek hazırlanan ‘Mesleki Uygulama Anketi’ Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik ile Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümlerinde okuyan öğrencilere uygulanmıştır. Araştırma sonuçları SPSS 20.0 paket programı, F ve t testi yardımıyla hesaplanmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin, Mesleki Uygulama Dersi ile ilgili görüşlerinin olumlu yönde olduğu ancak mesleki uygulama ders saatlerinin az olduğu, yine araştırmada, öğrencilerin ileriki yaşamlarında bir işe yerleştiklerinde mesleki uygulamada edindikleri tecrübe, bilgi ve deneyimlerin işlerine çok yarayacağı ve kendilerini daha bilgili ve bilinçli hale getireceği gibi sonuçlara ulaşılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA45AU25GF
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Osman Gökdoğan Bu kişi benim

Okan Sarıgöz

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2012
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gökdoğan, O., & Sarıgöz, O. (2012). MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ‘MESLEKİ UYGULAMA DERSİ’ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 1(1), 1091-1100.