BibTex RIS Kaynak Göster

Numerical and Experimental Study Of Air Flow By Natural Convection In A Rectangular Open Cavity Cooled Top and Bottom Surfaces

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2/2, 98 - 116, 28.12.2016

Öz

Initially, the front surface of a cubic volume of the opening to the environment has become a cubic volume of cavity in the top and bottom surfaces cooled by natural convection laminar boundary conditions that have been examined in experimental and theoretical case. Numerical analysis was completed by using the Fluent (CFD) software; and experimental results were compared. A conditioning chamber in this experimental study 2x2x1,8m size to provide the natural convection conditions are included in the application. Also the inlet of the experimental setup is given to the conditioning room. Finally, in this work, temperature change, velocity and current function chart were obtained. In addition to time-dependent change of the Nusselt number were obtained as a result of theoretical and experimental studies.

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2/2, 98 - 116, 28.12.2016

Öz

Bu çalışma ile ilk olarak kapalı kübik hacmin ön yüzeyinin çevreye açılmasıyla kübik boşluk haline gelen hacimde, alt ve üst yüzeyinden soğutma sınır şartında, laminer durumda doğal taşınım deneysel ve teorik olarak araştırılmıştır. Elde edilen ölçümler Fluent 6.3 paket programı yardımı ile çözülmüş ve deneysel veriler ile karşılaştırılmıştır. Doğal taşınım şartlarını sağlayabilmek için bu deneysel çalışma ile 2x2x1,8m ebatlarında bir şartlandırma odası uygulamaya dahil edilmiştir. Ayrıca deney düzeneğinin giriş ağzı bu şartlandırma odasına verilmiştir. Son olarak bu çalışma ile sıcaklık değişimi, hız vektörleri ve akım fonksiyonu grafikleri elde edilmiştir. Buna ek olarak Nusselt sayısının zamana bağlı değişimi teorik ve deneysel çalışmalar sonucunda elde edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA36VH29AV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hakan Karakaya Bu kişi benim

Aydın Durmuş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 28 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 1 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2/2

Kaynak Göster

APA Karakaya, H., & Durmuş, A. (2016). Numerical and Experimental Study Of Air Flow By Natural Convection In A Rectangular Open Cavity Cooled Top and Bottom Surfaces. Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi, 6(2/2), 98-116.