Bu ara t rmada, domates konservelerinin likopen içeri i üzerine, askorbik asit ilavesinin, uygulanan farkl i lem s cakl klar n n ve depolama süresinin etkileri incelenmi tir. Rio Grande çe idi domateslerin bir bölümüne askorbik asit ilaveli salamura (% 0.2 sitrik asit, % 0.05 CaCl2, % 1 tuz ve 2 g/kg askorbik asit) di er bölümüne ise katk s z salamura (% 0.2 sitrik asit, % 0.05 CaCl2 ve % 1 tuz) ilave edilmi tir. Daha sonra her iki bölüm kendi içinde ikiye ayr l p iki farkl i lem s cakl depolama süresince 0., 3., 5., 6½. ve 8. aylarda konservelerin likopen miktar ndaki de i imler saptanm t r. Ara t rma bulgular ndan likopen içeri inin, askorbik asit ilavesinden ve uygulanan farkl s cakl klardan etkilenmedi i, buna kar n depolama süresinin likopen miktar üzerine etkili oldu u anla lm t r
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 1 Sayı: 1 |