BibTex RIS Kaynak Göster

Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi

Yıl 2005, Cilt: 1 Sayı: 1, 7 - 14, 01.03.2005

Öz

Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi

Yıl 2005, Cilt: 1 Sayı: 1, 7 - 14, 01.03.2005

Öz

Bu ara t rmada, domates konservelerinin likopen içeri i üzerine, askorbik asit ilavesinin, uygulanan farkl i lem s cakl klar n n ve depolama süresinin etkileri incelenmi tir. Rio Grande çe idi domateslerin bir bölümüne askorbik asit ilaveli salamura (% 0.2 sitrik asit, % 0.05 CaCl2, % 1 tuz ve 2 g/kg askorbik asit) di er bölümüne ise katk s z salamura (% 0.2 sitrik asit, % 0.05 CaCl2 ve % 1 tuz) ilave edilmi tir. Daha sonra her iki bölüm kendi içinde ikiye ayr l p iki farkl i lem s cakl depolama süresince 0., 3., 5., 6½. ve 8. aylarda konservelerin likopen miktar ndaki de i imler saptanm t r. Ara t rma bulgular ndan likopen içeri inin, askorbik asit ilavesinden ve uygulanan farkl s cakl klardan etkilenmedi i, buna kar n depolama süresinin likopen miktar üzerine etkili oldu u anla lm t r

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yılmaz Sekin Bu kişi benim

Neriman Bağdatlıoğlu Bu kişi benim

Özlem Kırdinli Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sekin, Y., Bağdatlıoğlu, N., & Kırdinli, Ö. (2005). Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi. Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 1(1), 7-14.
AMA Sekin Y, Bağdatlıoğlu N, Kırdinli Ö. Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi. CBUJOS. Mart 2005;1(1):7-14.
Chicago Sekin, Yılmaz, Neriman Bağdatlıoğlu, ve Özlem Kırdinli. “Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi”. Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 1, sy. 1 (Mart 2005): 7-14.
EndNote Sekin Y, Bağdatlıoğlu N, Kırdinli Ö (01 Mart 2005) Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi. Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 1 1 7–14.
IEEE Y. Sekin, N. Bağdatlıoğlu, ve Ö. Kırdinli, “Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi”, CBUJOS, c. 1, sy. 1, ss. 7–14, 2005.
ISNAD Sekin, Yılmaz vd. “Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi”. Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 1/1 (Mart 2005), 7-14.
JAMA Sekin Y, Bağdatlıoğlu N, Kırdinli Ö. Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi. CBUJOS. 2005;1:7–14.
MLA Sekin, Yılmaz vd. “Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi”. Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, c. 1, sy. 1, 2005, ss. 7-14.
Vancouver Sekin Y, Bağdatlıoğlu N, Kırdinli Ö. Domates Konservesi Üretiminde Çeşitli Faktörlerin Likopen Niceliğine Etkisi. CBUJOS. 2005;1(1):7-14.