-
EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞÜN DÜZENLERİ VE YEMEKLİK BAKLAGİL TÜKETİM DURUMLARI
Bu çalısmada, Ege üniversitesi öğrencilerinin beslenme alıskanlıkları ve yemeklik baklagil tüketim
düzeyleri arastırılmıstır. Arastırmanın örneklemi 500 (277 kız, 223 erkek) öğrenciden olusmaktadır.
Arastırmanın verileri arastırmacılar tarafından hazırlanan 15 maddelik anket ile toplanmıstır. Toplanan
veriler, tanımlayıcı, parametrik ve parametrik olmayan istatistiksel yöntemlerle SPSS 11 programı ile analiz
edilmistir. Arastırma sonucunda, öğrencilerin enfazla sabah öğününü atladığı, öğrenciler arasında sabah ve
öğle öğünlerinde ayakta tüketimin yaygın olduğu, öğrencilerin ayakta tüketim tercihlerinde gelir
durumlarının etkili olmadığı buna karsın cinsiyet ve barınma yerlerinin etkili olduğu, mercimek, fasülye ve
nohutun en çok tüketilen yemeklik baklagiller olduğu sonuçlarına ulasılmıstır.
MEAL LAYOUT OF AEGEAN UNIVERSITY STUDENTS AND EDIBLE BEANS CONSUMPTION
This study was conducted to determine nutritional habits of university students and edible beans
consumptions. Data were collected by performing questionnaire to 500 (277 female, 223 male) students. The
research data were collected with 15-item questionnaire prepared by researchers .The collected data,
descriptive, parametric and nonparametric statistical methods were analyzed with the SPSS 11 program.
The study indicated that university students often miss meals, the most leaving out meal was breakfast. Fastfood
consumption is common among the students for breakfast and lunch. Students’ parents income has not
affected on fast food consumption. Student’s sex and place of residence are effective on their food
preference. The most frequently consumed edible legumes were, successively; lentil, beans, and chickpea.
Yemeklik baklagil Besin tercihleri Üniversite öğrencileri Beslenme alışkanlıkları
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 Cilt: 7 Sayı: 2 |