Spor İşletmeleri Personelinin İş Yerlerindeki Örgütsel Çatışmaların Nedenleri ve Yönetilme Stillerine Yönelik Algıları
Öz
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Alpar, R. (2010). Spor, Sağlık ve Eğitim Bilimlerinden Örneklerle Uygulamalı İstatistik ve Geçerlik-Güvenirlik. Ankara: Detay Yayıncılık.
- Aşık, C. (2010). Örgütlerdeki Çatışma Nedenleriyle Çalışanların Performansları Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi ve Bir Uygulama. (Yüksek Lisans), Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya. Aydın, B. (2015). İlkokullarda Görevli Öğretmenler ve Yöneticilerin Okullarda Yaşanan Çatışma Nedenleri ve Görüşlerine İlişkin Görüşleri (Karşıyaka Örneği). (Yüksek Lisans), Okan Üniversitesi, İstanbul.
- Baksı, H. (1998). Örgütlerde Çatışma Yönetimi ve Bir Seyahat Acentesindeki Çatışma Yönetimi Yolları. (Yüksek Lisans), Hacettepe Üniversitesi, Ankara. Bulut, D. (2005). Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Merkez Örgütünde Görev Yapan İşgörenlerin Çatışma Yönetimi Algıları ve İşdoyumları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi. (Yüksek Lisans), Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Bolu. Can, H. (2002). Organizasyon ve Yönetim. Ankara: Adım Yayıncılık.
- Chelladurai, P. (2006). Human Resource Management in Sport and Recreation (2 ed.). Illinois: Human Kinetics.
- Çelik, A. (2011). Spor Kulüp Yöneticilerinin Çatışmayı Yönetme Stratejilerinin Mükemmelliyetçilik Özellikleri ve Motivasyon Düzeyleriyle İlişkisi. (Doktora), Gazi Üniversitesi, Ankara.
- Çuhadar, F. M. (2014). Akademik Örgütlerde Çalışan Personelin Çatışma Nedenleri ve Sonuçları: Süleyman Demirel Üniversitesinde Bir Araştırma. (Yüksek Lisans), Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta. Darling, R. J., Walker, E. W. (2001). Effective conflict management: use of behavioral style model. Leadership and Organizational Development Journal, 22(5), 230-242.
- Demireli, C., Munzur, Ç. (2012). Personelin çatışma yönetimi algıları ve iş doyumu düzeylerinin incelenmesi: Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü örneği. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 34, 295-309.
- Desivilya, H. S., Yagil, D. (2005). The role emotions in conflict management; the case of work teams. International Journal of Conflict Management, 16(1), 55-69.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Spor Hekimliği
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yazarlar
Orçun Keçeci
*
0000-0002-1909-409X
Türkiye
Erdinç Demiray
Bu kişi benim
0000-0002-5777-5726
Türkiye
Yayımlanma Tarihi
30 Haziran 2020
Gönderilme Tarihi
3 Şubat 2020
Kabul Tarihi
28 Haziran 2020
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2020 Cilt: 15 Sayı: 1