Araştırma Makalesi

Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı

Cilt: 11 Sayı: 2 26 Aralık 2021
PDF İndir
TR EN

Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı

Öz

Günümüzde, ürün çeşitliliği ve teknoloji sayesinde, tüketiciler birbirlerinden farklı olma isteğine giderek daha çok sahip olmaktadır. Bu durum, tüketicilerde benzersiz olma ihtiyacını tetiklemektedir. Bu çalışmanın amacı, tüketici benzersiz olma ihtiyacının, pazarlama literatüründe ve uygulamalarında son yıllarda dikkat çekici bir ilgiye kavuşan birlikte değer oluşturma üzerindeki etkisinin ortaya çıkartılmasıdır. Yapılan literatür araştırmaları sonucunda, tüketici benzersiz olma ihtiyacının doğrudan birlikte değer oluşturmada katılım davranışı üzerindeki etkisinden ziyade, ürün ilgilenimi aracılığı ile etkisinin olabileceği kavramlaştırılmıştır. Geliştirilen araştırma model ve hipotezlerin değerlendirebilmesi için nicel araştırma yöntemi benimsenmiştir. Birlikte değer oluşturma davranışı gerçekleştiren 450 kişiden anket aracılığıyla veri toplanmıştır. Toplanan veriler SPSS ve LISREL programları ile analiz edilmiştir. Araştırmada kullanılan ölçeklerin geçerliliğinin ve güvenilirliğinin değerlendirilebilmesi için açıklayıcı faktör analizi ve doğrulayıcı faktör analizi uygulanmıştır. Kavramsal modelin test edilmesi için yapısal eşitlik analizi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda tüketici benzersiz olma ihtiyacının, ürün ilgilenimi aracılığı ile birlikte değer oluşturmada katılım davranışını olumlu yönde etkilediği sonucuna ulaşılmıştır. Bunun yanı sıra, katılım davranışı alt boyutları içinde de neden-sonuç ilişkilerinin var olduğu model önerileri sonucunda bulunmuştur. Katılımı davranışın bir boyutu olan kişisel etkileşim, sorumlu davranış boyutunu etkilemektedir. Aynı zamanda sorumlu davranış boyutu da bilgi paylaşma boyutunu etkilemektedir.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Antil, J. H. (1984), Conceptualization and Operationalization of Involvement. Advances in Consumer Research, 11(1), 203-209.
  2. Ballantyne, D. ve Varey J. R. (2006). Creating value-in-use through marketing ınteraction: the exchange logic of relating, communicating and knowing. Marketing Theory, 6(3), 335-348.
  3. Başkol, Melih (2019), Agılanan değer, müşteri katılımı ve algılanan firma performansı ilişkisi. Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi, 15(3), 904-922.
  4. Bhaduri, G. ve Stanforth, N. (2016). Evaluation of absolute luxury. Journal of Fashion Marketing and Management, 20(4), 471-486.
  5. Bharti, K., Agrawal, R., ve Sharma, V. (2014). What drives the customer of world's largest market to participate in value co-creation?. Marketing Intelligence & Planning, 32(4), 413- 435.
  6. Bitner, M.J., Faranda T, W., Hubbert, R, A, ve Zeithaml, A. V. (1997). Customer contributions and roles in service delivery. International Journal of Service Industry Management, 8(3), 193-205.
  7. Bloch, H. P., ve Richins, L. M. (1983). A theoretical model for the study of product ımportance perceptions. Journal of Marketing, 47(3), 69-81.
  8. Bloch, H. Peter (1982) , Involvement beyond the purchase process: conceptual ıssues and empirical ınvestigation. Association For Consumer Research, 09, 413-417.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

İşletme

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yayımlanma Tarihi

26 Aralık 2021

Gönderilme Tarihi

25 Ocak 2021

Kabul Tarihi

9 Kasım 2021

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2021 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Karapınar Çelik, I., & Çifci, S. (2021). Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 11(2), 569-593. https://doi.org/10.18074/ckuiibfd.868236
AMA
1.Karapınar Çelik I, Çifci S. Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2021;11(2):569-593. doi:10.18074/ckuiibfd.868236
Chicago
Karapınar Çelik, Işıl, ve Sertaç Çifci. 2021. “Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 11 (2): 569-93. https://doi.org/10.18074/ckuiibfd.868236.
EndNote
Karapınar Çelik I, Çifci S (01 Aralık 2021) Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 11 2 569–593.
IEEE
[1]I. Karapınar Çelik ve S. Çifci, “Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 11, sy 2, ss. 569–593, Ara. 2021, doi: 10.18074/ckuiibfd.868236.
ISNAD
Karapınar Çelik, Işıl - Çifci, Sertaç. “Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 11/2 (01 Aralık 2021): 569-593. https://doi.org/10.18074/ckuiibfd.868236.
JAMA
1.Karapınar Çelik I, Çifci S. Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2021;11:569–593.
MLA
Karapınar Çelik, Işıl, ve Sertaç Çifci. “Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 11, sy 2, Aralık 2021, ss. 569-93, doi:10.18074/ckuiibfd.868236.
Vancouver
1.Işıl Karapınar Çelik, Sertaç Çifci. Tüketici Benzersiz Olma İhtiyacı, Ürün İlgilenimi ve Birlikte Değer Oluşturmada Katılım Davranışı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 01 Aralık 2021;11(2):569-93. doi:10.18074/ckuiibfd.868236

Cited By