BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Human Resources Training on Employee Performance in Business

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 2 - Sayı: 2 Cilt: 2 Ay:09 Yıl:2012, 25 - 44, 01.09.2012

Öz

This article assess the extent of the influence of training programs for employees, conducted by the
human resources departments as a part of large scale organizations, on the different performance
elements as well as the objectives targeted by the training programs. In accordance with the stated
goal, a questionnaire applied to the human resources managers or the top level executives of 350
large scale organizations. They asked what subjects they need in training programs and to specify
the elements to reach out the mitigating performance as a result of training programs. It is in the
results obtained, businesses in general aim to increase efficiency, to provide job satisfaction to
employees with employees’ development and to prevent employees from alienation by means of
work orientation. It is also deduced from the results, performance evaluation increases the
adaptation of employees to progressing technologies and the commitment to organizations besides
the development and job satisfaction of employees.

İşletmelerde İnsan Kaynakları Eğitiminin Çalışanların Performansları Üzerine Olan Etkileri

Yıl 2012, Cilt: 2 Sayı: 2 - Sayı: 2 Cilt: 2 Ay:09 Yıl:2012, 25 - 44, 01.09.2012

Öz

Bu çalışma, büyük ölçekteki işletmelerin insan kaynakları departmanları bünyesinde çalışanlarına yönelik olarak uygulamış oldukları eğitim programlarının, eğitim programının hedeflediği amaçların yanı sıra işletmelerdeki farklı performans unsurlarını ne ölçüde etkileyebildiğini ortaya koymayı amaçlamıştır. Belirtilen amaç doğrultusunda büyük ölçekli 350 işletmenin İnsan Kaynakları Yöneticisi ya da Üst Düzey Yöneticilerine anket uygulanmış ve hangi konularda eğitim programlarına ihtiyaç duydukları, bu eğitim programları sonucunda da hangi unsurların amacına ulaşarak performansı etkileyebildiğini belirtmeleri istenmiştir. Elde edilen sonuçlarda ise, işletmelerin genel olarak; verimliliği arttırmak, çalışanların geliştirilerek iş tatminlerini sağlamak ve oryantasyonla işe yabancılaşmalarını ortadan kaldırılmayı amaçladığı, performans değerlemeleri sonucunda ise çalışanların gelişim ve iş tatminlerinin yanında gelişen teknolojilere uyum sağlamaları ve örgüte olan bağlılıklarının arttığı ortaya konmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA44GA29GD
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Kerem Kaptangil Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 2 Sayı: 2 - Sayı: 2 Cilt: 2 Ay:09 Yıl:2012

Kaynak Göster

APA Kaptangil, K. (2012). İşletmelerde İnsan Kaynakları Eğitiminin Çalışanların Performansları Üzerine Olan Etkileri. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2(2), 25-44.
AMA Kaptangil K. İşletmelerde İnsan Kaynakları Eğitiminin Çalışanların Performansları Üzerine Olan Etkileri. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Eylül 2012;2(2):25-44.
Chicago Kaptangil, Kerem. “İşletmelerde İnsan Kaynakları Eğitiminin Çalışanların Performansları Üzerine Olan Etkileri”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 2, sy. 2 (Eylül 2012): 25-44.
EndNote Kaptangil K (01 Eylül 2012) İşletmelerde İnsan Kaynakları Eğitiminin Çalışanların Performansları Üzerine Olan Etkileri. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 2 2 25–44.
IEEE K. Kaptangil, “İşletmelerde İnsan Kaynakları Eğitiminin Çalışanların Performansları Üzerine Olan Etkileri”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 2, ss. 25–44, 2012.
ISNAD Kaptangil, Kerem. “İşletmelerde İnsan Kaynakları Eğitiminin Çalışanların Performansları Üzerine Olan Etkileri”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 2/2 (Eylül 2012), 25-44.
JAMA Kaptangil K. İşletmelerde İnsan Kaynakları Eğitiminin Çalışanların Performansları Üzerine Olan Etkileri. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2012;2:25–44.
MLA Kaptangil, Kerem. “İşletmelerde İnsan Kaynakları Eğitiminin Çalışanların Performansları Üzerine Olan Etkileri”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 2, 2012, ss. 25-44.
Vancouver Kaptangil K. İşletmelerde İnsan Kaynakları Eğitiminin Çalışanların Performansları Üzerine Olan Etkileri. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2012;2(2):25-44.