BibTex RIS Kaynak Göster

Su Kaynaklarının Türkiye Açısından Ekono-Politik Önemi Ekseninde Olası Bir Tehlike: Su Savaşları

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 1 - Sayı: 1 Cilt: 3 Ay:04 Yıl:2013, 57 - 74, 01.04.2013

Öz

Su, dünyada insan hayatının devamı için en önemli yaşam gerekliliklerinin başında gelen ancak özellikle son yıllarda küresel iklim değişikliğinin etkisiyle tehlikeli bir biçimde azalmaya başlayan bir kaynaktır. Kuşkusuz, suyu önemli kılan bir diğer unsur da suyun ekonomik bir meta haline gelmesi, ağır sanayi ve enerji üretiminde kullanılan temiz bir kaynak olmasıdır. Dünyanın artan nüfusu, üretim imkânlarının artması gibi pek çok etken suya olan ihtiyacı sürekli artırırken, küresel iklim değişikliği ve çevreye verilen zarar ile birlikte su kaynakları azaltmaya başlamış, bu durum da suyu her zamankinden daha önemli bir hale getirmiştir. Çalışmada suyun önemine ilişkin bilgilere yer verilmiş, konu ile ilgili literatür incelenmiş, ardından da Türkiye açısından Ortadoğu bölgesindeki olası riskler ele alınmıştır.

A Possible Jeopardy of Water Resources in Terms of Turkey's Economic and Political Context: Water Conflicts

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 1 - Sayı: 1 Cilt: 3 Ay:04 Yıl:2013, 57 - 74, 01.04.2013

Öz

Water is a resource that is a prominent requirement for human life, however, especially in recent
years, availability decreases to dangerous levels due to the climate change. Certainly another
factor that makes water vital is that water became an economical input for both industry and
energy generation. While the World's rising population, increasing production potential and other
factors raise the need for water constantly, climate change, global warming and other kinds of
pollution reduce the level of availability of freshwater which makes water more important than
ever. In our study, some information about the importance of water are given and then the possible
risks for Turkey in Middle East are examined.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA47ER58JM
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

M. Levent Yılmaz

H. Sencer Peker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 3 Sayı: 1 - Sayı: 1 Cilt: 3 Ay:04 Yıl:2013

Kaynak Göster

APA Yılmaz, M. L., & Peker, H. S. (2013). Su Kaynaklarının Türkiye Açısından Ekono-Politik Önemi Ekseninde Olası Bir Tehlike: Su Savaşları. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 3(1), 57-74.
AMA Yılmaz ML, Peker HS. Su Kaynaklarının Türkiye Açısından Ekono-Politik Önemi Ekseninde Olası Bir Tehlike: Su Savaşları. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Nisan 2013;3(1):57-74.
Chicago Yılmaz, M. Levent, ve H. Sencer Peker. “Su Kaynaklarının Türkiye Açısından Ekono-Politik Önemi Ekseninde Olası Bir Tehlike: Su Savaşları”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3, sy. 1 (Nisan 2013): 57-74.
EndNote Yılmaz ML, Peker HS (01 Nisan 2013) Su Kaynaklarının Türkiye Açısından Ekono-Politik Önemi Ekseninde Olası Bir Tehlike: Su Savaşları. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3 1 57–74.
IEEE M. L. Yılmaz ve H. S. Peker, “Su Kaynaklarının Türkiye Açısından Ekono-Politik Önemi Ekseninde Olası Bir Tehlike: Su Savaşları”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. 1, ss. 57–74, 2013.
ISNAD Yılmaz, M. Levent - Peker, H. Sencer. “Su Kaynaklarının Türkiye Açısından Ekono-Politik Önemi Ekseninde Olası Bir Tehlike: Su Savaşları”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3/1 (Nisan 2013), 57-74.
JAMA Yılmaz ML, Peker HS. Su Kaynaklarının Türkiye Açısından Ekono-Politik Önemi Ekseninde Olası Bir Tehlike: Su Savaşları. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2013;3:57–74.
MLA Yılmaz, M. Levent ve H. Sencer Peker. “Su Kaynaklarının Türkiye Açısından Ekono-Politik Önemi Ekseninde Olası Bir Tehlike: Su Savaşları”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. 1, 2013, ss. 57-74.
Vancouver Yılmaz ML, Peker HS. Su Kaynaklarının Türkiye Açısından Ekono-Politik Önemi Ekseninde Olası Bir Tehlike: Su Savaşları. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2013;3(1):57-74.