BibTex RIS Kaynak Göster

Wage Theories and an Applicable Wage Model Proposal for Turkey's Labour Markets

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 1, 501 - 523, 01.04.2016

Öz

Overall, if the labour markets would be accepted as two polarized blocks, surveying the economic
and social dimensions of wages will be pertinent. It has become a confliction between employers
and employes, shuttered in this distinction, a fair regulation of wages for many economists were
forced to detect new formulas. However, in the labour economics literature such secondary actors
employes and employers; have to accept the existence of government and unions. These secondary
actors acquirement from labour markets seat the economic balance on a quartet trivet. So far, in
observance of the doctrinal explanation that it can be obtained is a multi-dimensional and multifunctional
wage model on the basis of four actors in the labour market can be reached will
contribute to the balance.

Ücret Teorileri ve Türkiye İşgücü Piyasaları İçin Uygulanabilir Bir Ücret Modeli Önerisi

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 1, 501 - 523, 01.04.2016

Öz

Uluslararası emek piyasalarının genel olarak iki blok halinde kutuplaştığı kabul edilirse; ücretlerin iktisadi ve sosyal boyutlarının ele alınması isabetli olacaktır. Çalışanlarla işverenler arasında adeta bir mücadele haline bürünen bu ayrım, ücretlerin adil bir şekilde düzenlenmesi konusunda pek çok iktisatçıyı yeni formüller geliştirmeye itmiştir. Ne var ki, çalışma ekonomisi literatüründe tali aktörler olarak emek piyasalarında çalışan ve işverenler dışında devlet ve sendikaların varlığını kabul etmek gerekir. Bu tali aktörlerin emek piyasalarından paylarını almaları, ekonominin dengesini dörtlü bir saç ayağına oturtmaktadır. Bugüne kadar ortaya konulmuş olan doktriner açıklamalar ışığında, oluşabilecek çok boyutlu ve çok fonksiyonlu bir ücret modeli, emek piyasalarındaki bu dört aktör bazında ulaşılabilecek bir dengeye katkıda bulunacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83RC65HZ
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

M. Veysel Kaya Bu kişi benim

Abdülkadir Tığlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kaya, M. V., & Tığlı, A. (2016). Ücret Teorileri ve Türkiye İşgücü Piyasaları İçin Uygulanabilir Bir Ücret Modeli Önerisi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(1), 501-523.
AMA Kaya MV, Tığlı A. Ücret Teorileri ve Türkiye İşgücü Piyasaları İçin Uygulanabilir Bir Ücret Modeli Önerisi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Nisan 2016;6(1):501-523.
Chicago Kaya, M. Veysel, ve Abdülkadir Tığlı. “Ücret Teorileri Ve Türkiye İşgücü Piyasaları İçin Uygulanabilir Bir Ücret Modeli Önerisi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6, sy. 1 (Nisan 2016): 501-23.
EndNote Kaya MV, Tığlı A (01 Nisan 2016) Ücret Teorileri ve Türkiye İşgücü Piyasaları İçin Uygulanabilir Bir Ücret Modeli Önerisi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6 1 501–523.
IEEE M. V. Kaya ve A. Tığlı, “Ücret Teorileri ve Türkiye İşgücü Piyasaları İçin Uygulanabilir Bir Ücret Modeli Önerisi”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 1, ss. 501–523, 2016.
ISNAD Kaya, M. Veysel - Tığlı, Abdülkadir. “Ücret Teorileri Ve Türkiye İşgücü Piyasaları İçin Uygulanabilir Bir Ücret Modeli Önerisi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6/1 (Nisan 2016), 501-523.
JAMA Kaya MV, Tığlı A. Ücret Teorileri ve Türkiye İşgücü Piyasaları İçin Uygulanabilir Bir Ücret Modeli Önerisi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6:501–523.
MLA Kaya, M. Veysel ve Abdülkadir Tığlı. “Ücret Teorileri Ve Türkiye İşgücü Piyasaları İçin Uygulanabilir Bir Ücret Modeli Önerisi”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 1, 2016, ss. 501-23.
Vancouver Kaya MV, Tığlı A. Ücret Teorileri ve Türkiye İşgücü Piyasaları İçin Uygulanabilir Bir Ücret Modeli Önerisi. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6(1):501-23.