BibTex RIS Kaynak Göster

Formal and Informal Social Capital as Determinants of Male and Female Entrepreneurship in Europe

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 1, 723 - 748, 01.04.2016

Öz

This article analyses the effect of social capital on entrepreneurship in Europe, distinguishing
between formal and informal social capital. The analysis is based on an integrated dataset on 27
European countries from the European and World Values Surveys. Social capital has a significant
impact on entrepreneurship that differs according to its formal and informal components. Men use
the opportunities opened up to individuals in Europe by formal social capital through involvement
in organisations to access wage employment. Women tend instead to take advantage of formal
social capital to turn to entrepreneurship. Informal social capital, through strong interpersonal
relationships, facilitates entrepreneurial activity

Avrupa’da Erkek ve Kadın Girişimciliğinin Belirleyicisi Olarak Resmi ve Gayriresmi Sosyal Sermaye

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 1, 723 - 748, 01.04.2016

Öz

Bu makalede, Avrupa’da girişimcilik üstüne resmi ve gayri resmi olarak ikiye ayrılan sosyal sermayenin etkisi incelenmektedir. Analiz, Avrupa ve Dünya Değerler Anketi kullanarak oluşturulmuş 27 Avrupa ülkesinin bütünleştirilmiş veri setine dayanmaktadır. Sosyal sermayenin resmi ve gayriresmi bileşenlerine göre farklılaşan önemli bir etkisi vardır. Erkekler, ücretli istihdama geçişte organizasyonlara dahil olarak resmi sosyal sermayeleri ile Avrupa’da bireylere açılan fırsatları değerlendirmektedirler. Kadınlar ise girişimci olabilmek için resmi sosyal sermayelerinin avantajını kullanmayı tercih etmektedirler. Güçlü bireyler arası ilişkiye dayanan gayriresmi sosyal sermaye girişimcilik faaliyetlerini kolaylaştırmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA42ZU57SG
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Dilek Cetın Bu kişi benim

Ana Fernandez-zubıeta Bu kişi benim

Fulvio Mulatero Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Cetın, D., Fernandez-zubıeta, A., & Mulatero, F. (2016). Avrupa’da Erkek ve Kadın Girişimciliğinin Belirleyicisi Olarak Resmi ve Gayriresmi Sosyal Sermaye. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(1), 723-748.
AMA Cetın D, Fernandez-zubıeta A, Mulatero F. Avrupa’da Erkek ve Kadın Girişimciliğinin Belirleyicisi Olarak Resmi ve Gayriresmi Sosyal Sermaye. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Nisan 2016;6(1):723-748.
Chicago Cetın, Dilek, Ana Fernandez-zubıeta, ve Fulvio Mulatero. “Avrupa’da Erkek Ve Kadın Girişimciliğinin Belirleyicisi Olarak Resmi Ve Gayriresmi Sosyal Sermaye”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6, sy. 1 (Nisan 2016): 723-48.
EndNote Cetın D, Fernandez-zubıeta A, Mulatero F (01 Nisan 2016) Avrupa’da Erkek ve Kadın Girişimciliğinin Belirleyicisi Olarak Resmi ve Gayriresmi Sosyal Sermaye. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6 1 723–748.
IEEE D. Cetın, A. Fernandez-zubıeta, ve F. Mulatero, “Avrupa’da Erkek ve Kadın Girişimciliğinin Belirleyicisi Olarak Resmi ve Gayriresmi Sosyal Sermaye”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 1, ss. 723–748, 2016.
ISNAD Cetın, Dilek vd. “Avrupa’da Erkek Ve Kadın Girişimciliğinin Belirleyicisi Olarak Resmi Ve Gayriresmi Sosyal Sermaye”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6/1 (Nisan 2016), 723-748.
JAMA Cetın D, Fernandez-zubıeta A, Mulatero F. Avrupa’da Erkek ve Kadın Girişimciliğinin Belirleyicisi Olarak Resmi ve Gayriresmi Sosyal Sermaye. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6:723–748.
MLA Cetın, Dilek vd. “Avrupa’da Erkek Ve Kadın Girişimciliğinin Belirleyicisi Olarak Resmi Ve Gayriresmi Sosyal Sermaye”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 1, 2016, ss. 723-48.
Vancouver Cetın D, Fernandez-zubıeta A, Mulatero F. Avrupa’da Erkek ve Kadın Girişimciliğinin Belirleyicisi Olarak Resmi ve Gayriresmi Sosyal Sermaye. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6(1):723-48.