X, Y ve Z Kuşağı Öğrencilerin Çok Yönlü ve Sınırsız Kariyer Algıları Üzerine Bir Araştırma

Cilt: 14 Sayı: 28 1 Aralık 2016
PDF İndir
EN TR

A Research on Generation X, Y and Z Students’ Perceptions of Protean and Boundaryless Career

Öz

Protean career and boundaryless career are two notions which emerged in recent years and help researchers, managers and employees to discuss the notion of career efficiently. It can be mentioned that it is important to analyze those notions in terms of generations which individuals with various job characteristics belong to. Accordingly, evaluating the Generation X, Y and Z students’ perceptions of protean and boundaryless career constitutes the main purpose of this study. In this context, a survey was conducted on 1825 high school, associate degree, undergraduate and graduate students who study in Edirne and Istanbul. Data gained from the survey has been evaluated with the help of SPSS. As a result of the analysis on the surveys, it has been revealed that Generation Y students’ perceptions of protean and boundaryless career are higher than the other generations. In addition to that, it has been found out that there is statistically significant difference in terms of gender, marital status, educational status, income level and job tenure variables

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Abrams, J. and V. von Frank, The Multigenerational Workplace: Communicate, Collaborate and Create Community, (California: Corwin, 2014), s. 10.
  2. Adıgüzel, O., H. Z. Batur ve N. Ekşili, “Kuşakların Değişen Yüzü ve Y Kuşağı ile Ortaya Çıkan Yeni Çalışma Tarzı: Mobil Yakalılar”, Süleyman Demirel Üniver- sitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 1, Sayı: 19, 2014, s. 165-182.
  3. Altunışık, R., R. Coşkun, S. Bayraktaroğlu ve E. Yıldırım, Sosyal Bilimlerde Araştır- ma Yöntemleri, (İstanbul: Sakarya Kitabevi, 2005), Geliştirilmiş 4. Baskı, s. 223.
  4. Baruch, Y., “The Development and Validation of a Measure for Protean Career Ori- entation”, The International Journal of Human Resource Management, Vol. 25, No. 19, 2014, s. 2702-2723.
  5. Batur, Z. H. ve O. Adıgüzel, “Schein’in Kariyer Değerleri Perspektifinde Öğrenci- lerin Kariyer Tercihlerini Etkileyen Faktörler Üzerine Bir Araştırma: Isparta İli Fen Lisesi Öğrencileri Örneği”, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Der- gisi, Sayı 42, 2014, s. 327-348.
  6. Berkup, B. S., “Working With Generations X And Y In Generation Z Period: Mana- gement Of Different Generations In Business Life”, Mediterranean Journal of Social Sciences, Vol. 5, No. 19, s. 218-22.
  7. Briscoe, P. J. and D. T. Hall, “The Interplay of Boundaryless and Protean Care- ers: Combinations and Implications”, Journal of Vocational Behavior, Vol. 69, 2006, s. 4-18.
  8. Briscoe, P. J., D. T. Hall and R. L. Frautschy DeMuth, “Protean and Boundaryless Careers: An Empirical Exploration”, Journal of Vocational Behavior, Vol. 69, 2006, s. 30-47.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Canan Çetin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2016

Gönderilme Tarihi

1 Aralık 2016

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2016 Cilt: 14 Sayı: 28

Kaynak Göster

APA
Çetin, C., & Karalar, S. (2016). X, Y ve Z Kuşağı Öğrencilerin Çok Yönlü ve Sınırsız Kariyer Algıları Üzerine Bir Araştırma. Yönetim Bilimleri Dergisi, 14(28), 157-197. https://izlik.org/JA76JP99TW
AMA
1.Çetin C, Karalar S. X, Y ve Z Kuşağı Öğrencilerin Çok Yönlü ve Sınırsız Kariyer Algıları Üzerine Bir Araştırma. Yönetim Bilimleri Dergisi. 2016;14(28):157-197. https://izlik.org/JA76JP99TW
Chicago
Çetin, Canan, ve Serol Karalar. 2016. “X, Y ve Z Kuşağı Öğrencilerin Çok Yönlü ve Sınırsız Kariyer Algıları Üzerine Bir Araştırma”. Yönetim Bilimleri Dergisi 14 (28): 157-97. https://izlik.org/JA76JP99TW.
EndNote
Çetin C, Karalar S (01 Aralık 2016) X, Y ve Z Kuşağı Öğrencilerin Çok Yönlü ve Sınırsız Kariyer Algıları Üzerine Bir Araştırma. Yönetim Bilimleri Dergisi 14 28 157–197.
IEEE
[1]C. Çetin ve S. Karalar, “X, Y ve Z Kuşağı Öğrencilerin Çok Yönlü ve Sınırsız Kariyer Algıları Üzerine Bir Araştırma”, Yönetim Bilimleri Dergisi, c. 14, sy 28, ss. 157–197, Ara. 2016, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA76JP99TW
ISNAD
Çetin, Canan - Karalar, Serol. “X, Y ve Z Kuşağı Öğrencilerin Çok Yönlü ve Sınırsız Kariyer Algıları Üzerine Bir Araştırma”. Yönetim Bilimleri Dergisi 14/28 (01 Aralık 2016): 157-197. https://izlik.org/JA76JP99TW.
JAMA
1.Çetin C, Karalar S. X, Y ve Z Kuşağı Öğrencilerin Çok Yönlü ve Sınırsız Kariyer Algıları Üzerine Bir Araştırma. Yönetim Bilimleri Dergisi. 2016;14:157–197.
MLA
Çetin, Canan, ve Serol Karalar. “X, Y ve Z Kuşağı Öğrencilerin Çok Yönlü ve Sınırsız Kariyer Algıları Üzerine Bir Araştırma”. Yönetim Bilimleri Dergisi, c. 14, sy 28, Aralık 2016, ss. 157-9, https://izlik.org/JA76JP99TW.
Vancouver
1.Canan Çetin, Serol Karalar. X, Y ve Z Kuşağı Öğrencilerin Çok Yönlü ve Sınırsız Kariyer Algıları Üzerine Bir Araştırma. Yönetim Bilimleri Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2016;14(28):157-9. Erişim adresi: https://izlik.org/JA76JP99TW

 

Sayın Araştırmacı;

Dergimize gelen yoğun talep nedeniyle halihazırda yaklaşık 100 makalenin süreçleri devam etmektedir. Bu makalelerin süreçleri nihayete erdirildikten sonra dergimiz yeni makale alımına başlayacaktır.

Dergimize göndereceğiniz çalışmalar linkte yer alan taslak dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Çalışmanızı aktaracağınız taslak dergi yazım kurallarına göre düzenlenmiştir. Bu yüzden biçimlendirmeyi ve ana başlıkları değiştirmeden çalışmanızı bu taslağa aktarmanız gerekmektedir.

Türkçe Makale Şablonu için tıklayınız...

İngilizce Makale Şablonu için tıklayınız...

Ücret politikası için tıklayınız..

Saygılarımızla,