BibTex RIS Kaynak Göster

Will-Resolution and Absolute Reliance on God in the Qur’an

Yıl 2008, Cilt: 8 Sayı: 3, 53 - 77, 01.06.2008

Öz

The most ideal belief as explained in Qur'an is based on irade (will), azm (resolution) and tevekkül ( absolute reliance on God). Irade comes first. The second in importance is azm which means to be patient and serious in an action. And third tevekkül means to trust God after performing the first and the second step, namely irade and azm. It is only than that miracles take place. In other words, a miracle takes place only when one wills, takes action seriously and trust God in any work

Kur’an’da İrade-Azm ve Tevekkül

Yıl 2008, Cilt: 8 Sayı: 3, 53 - 77, 01.06.2008

Öz

Kur’an’a göre ideal anlamda iman irade, azm ve tevekküle dayanan imandır. Bunlar birbirlerini tamamlayan süreçlerdir. Bunlardan ilki iradedir; azm ve te-vekkül ise bir irade doğrultusunda ortaya konulur. Birisi bir şeye inanır, bu hususta azm ortaya koyup Allah'a tevekkül gösterirse Allah o kişiyi mutlaka başarılı kılacak ve onun için imkânsız gibi görünen şeylerin gerçekleştiğini gö-recektir. Kur’an’da azm ve tevekkülden sonra bir mucizenin gerçekleşmesi, mu-cizenin de imkânsızın gerçekleşmesi olduğuna göre bununla büyük olasılıkla Kur’an bize azim ve tevekkülle önceleri imkânsız gibi görünen şeylerin birer normal iş gibi kolaylıkla vuku bulacağını kişi için her an bir mucizenin gerçek-leşebileceği, olağanüstü bir kuvvetin zuhur edeceğinin mesajını vermektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Hayati Aydin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 8 Sayı: 3

Kaynak Göster

ISNAD Aydin, Hayati. “Kur’an’da İrade-Azm Ve Tevekkül”. Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi 8/3 (Haziran 2008), 53-77.