BibTex RIS Kaynak Göster

Mısgıvıngs In The Cleanness And Worship And The Ways Of Healings With Inspirations In Light Of Hadiths

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 1, 47 - 71, 01.02.2004

Öz

Satan whispers evils into the hearts of mankind especially into hearts of believers from all sides. Some of these and most important are misgivings in the cleanness and worship. When the hadiths are researched, it is seen that Holy Prophet (PBOH) had showed ways of being saved or safeguarded and He had cured them with his directions.

Hadîsler Işığında Temizlik Ve İbâdet Konularındaki Vesveseler Ve Tedâvî Yolları

Yıl 2004, Cilt: 4 Sayı: 1, 47 - 71, 01.02.2004

Öz

Hadîsler incelendiğinde Hz. Peygamber (s.a.v.)’in, insanların psikolojik zaaflarını hiçbir zaman göz ardı etmediği, bilakis insanların karşılaştığı psikolojik problemleriyle de çok yakından ilgilendiği görülmektedir. İnsanların özellikle de inançlı kişilerin en çok mâruz kaldıkları psikolojik problemlerden bazıları, Allah’a îmândan sonra temizlik ibâdet konusundaki vesveselerdir. Hz. Peygamber (s.a.v.), gerek Kur’ân âyetleriyle, gerekse kendi sözleriyle yaptığı telkinlerle temizlik ve ibâdet hususlarında mâruz kalınan vesveseleri tedâvî etmiş, psikiyatri ilminin ifadesiyle psikoterapi icrâ etmiştir. Bu bakımdan Vesvese ile ilgili hadîsler yorumlanırken psikoterapi açısından da değerlendirilmesi, insanların özellikle de inanan kişilerin her türlü vesveselerden uzak olarak gerek temizlik gerekse ibâdet hususlarında huzura kavuşmalarıyla birlikte sağlıklı bir hayat sürdürmeleri açısından büyük önem arz etmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Adem Dölek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD Dölek, Adem. “Hadîsler Işığında Temizlik Ve İbâdet Konularındaki Vesveseler Ve Tedâvî Yolları”. Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi 4/1 (Şubat 2004), 47-71.