Dergi Kurulları

Yazı Kurulu / Editorial Board

Prof. Dr. Erdoğan BOZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Prof. Dr. Erdoğan Boz,
1962 Eskişehir doğumlu. Evli olup üç çocuk babasıdır.
İlk, orta ve lise tahsillerini Eskişehir’de yapmıştır.
Lisans (1985); Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi
Yüksek Lisans (1993); Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü
(tez adı) ÇÜNGÜŞ VE ÇERMİK YÖRESİ AĞZI
Doktora (1996); İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü
(tez adı) HAKİKİ DİVANI (Metin, İnceleme, Dizin)
Prof. Dr. Erdoğan Boz’un
İkinci lisansı (2020) Anadolu Üniversitesi AÖF Felsefe Bölümü
İkinci Doktorası (devam ediyor) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, “Hilary Putnam’ın Dil Felsefesi Üzerine Bir Değerlendirme” konulu tezi devam ediyor.
Erdoğan BOZ’un akademik unvanları; 1997’de Yardımcı Doçent, 2003’te Doçent, 2008’de Profesör olmuştur.
Prof. Dr. Erdoğan BOZ’un başlıca çalışma alanları şunlardır;
• Eski Anadolu Türkçesi
• Anadolu ve Rumeli Ağızları
• Türkiye Türkçesi
• Dilbilimi
• Sözlükbilimi
• Terimbilimi
• Dil Felsefesi

Erdoğan BOZ’un tek ve çok yazarlı olmak 15’in üzerinde kitabı bulunmaktadır. Bunun dışında çalışma alanlarında yayımlamış olduğu birçok bildiri ve makalesi vardır.
Prof. Dr. Erdoğan Boz, 2023 yılı itibariyle 49 yüksek lisans tezi yaptırmış ve 17 doktora öğrencisi yetiştirmiştir.
TÜBİTAK, TDK ve BAP projelerinde yürütücü/araştırıcı olarak görev almıştır.
Halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Erdoğan Boz, 2009-2014 yılları arasında Yunus Emre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevinde bulunmuşlardır. Kendileri, halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözlükbilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Dilbilim, Yeni Türk Dili (Eski Anadolu, Osmanlı, Türkiye Türkçesi), Dil Felsefesi
Prof. Dr. Cüneyt AKIN AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Türkiye


2020 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Kuzey-Batı (Kıpçak) Türk Lehçeleri Bilim Dalı’nda Profesör oldu.
2020 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu Üyeliğine yeniden atandı. Halen görevi devam etmektedir.
2021 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden atandı. Halen görevi devam etmektedir.
2021 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sosyal ve Beşerî Bilimler Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu Üyeliğine atandı. Halen görevi devam etmektedir.
2021 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadî İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında İKİNCİ Doktora eğitimine başladı. Tez başlığı: TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI’NIN TÜRK BİRLİĞİ’NE DÖNÜŞME İMKÂNININ İNCELENMESİ
2022 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (4 yıllık) Müdürlüğüne atandı. Halen görevi devam etmektedir.
Halen, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünde Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır. Alanı ile ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında çeşitli bilimsel toplantılara bildirileriyle katılan Prof. Dr. Cüneyt Akın’ın, yayımlanmış 4 bilimsel kitabı, 9 kitap bölümü, 26 uluslararası ve 6 ulusal hakemli dergide yayımlanan makaleleri, 25 uluslararası bildirisi ve yürüttüğü 3 proje bulunmaktadır. Hocamız İngilizce ve Rusça bilmektedir. 

Dilbilim, Uluslararası Siyaset, Siyaset Bilimi (Diğer)
Doç. Dr. Fatih DOĞRU ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ, TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Türkiye Web

Doç. Dr. Fatih DOĞRU, İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir’de tamamlamıştır.  Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tezli ve tezsiz yüksek lisans ve doktora aşamalarını tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini "Kâmûs-ı Türkî’den Türkçe Sözlük’e Anlam Değişmeleri-Eylemler"; doktora tezini ise "Eskişehir İli Manav Ağızları" konularında hazırlamıştır. 2008 ve 2009 yıllarında Eskişehir'de Hoca Ahmed Yesevi Lisesi ve Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapmıştır. 2009-2022 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi ünvanıyla çalışmış olup 2022 itibariyle aynı üniversitede Doçent ünvanıyla çalışmaktadır. Başlıca çalışma alanları arasında "Türkiye Türkçesi", "Dilbilimi", "Ağız Araştırmaları", "Sözlükbilim", "Anlambilim", "Derlem dilbilim" sayılabilir. "Eskişehir İli Manav Ağızları" kitabı Türk Dil Kurumu tarafından, "Türkiye Türkçesinde Yer Tutucular" kitabı Gazi Kitabevi tarafından yayımlanmıştır. Ayrıca "Kılınış", "Ünlemler", "Ses Değişmeleri" ve "Sözcük Türünü Değiştiren Biçimbirimler" konularında kitap bölümleri bulunmaktadır. Bunların dışında çalışma alanlarında yayımlamış olduğu çok sayıda bildiri ve makalesi vardır. 2024 yılı itibariyle 1 yüksek lisans tezi yaptırmıştır. Sözlükbilim, ağız araştırmaları, söz yapımı, ses bilgisi, biçim bilgisi, sözcük türleri konularında lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermektedir. TÜBİTAK ve BAP projelerinde araştırmacı olarak görev almıştır. Halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesidir ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözlükbilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Yeni Türk Dili (Eski Anadolu, Osmanlı, Türkiye Türkçesi)
Doç. Dr. Ferdi BOZKURT Anadolu Üniversitesi Türkiye Web

Doç. Dr. Ferdi BOZKURT, Anadolu Üniversitesi (Türkçe Dil Editörü)

Dilbilim, Dil Kullanım Bilimi, Dilsel Yapılar (Fonoloji, Morfoloji ve Sözdizimi dahil), Fonetik ve Konuşma Bilimi, Yeni Türk Dili (Eski Anadolu, Osmanlı, Türkiye Türkçesi)
Son Güncelleme Zamanı: 4.10.2024 20:43:48