COSO 2017 KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ ÇERÇEVESİNE KONTROL ÖZ DEĞERLENDİRME YAKLAŞIMIYLA BAKIŞ VE BİR KURUM UYGULAMASI-II
Öz
Dünyadaki sosyal ve teknik değişim hiç olmadığı kadar ivme kazanmış durumdadır. Bu değişime bağlı olarak da belirsizlikler ve riskler hem nicelik, hem de nitelik olarak artmakta, kurumları ve çalışanları kontrol edilemez bir yöne taşımaktadır. Kurumlar, riskleri kontrol edebildiği sürece sürdürülebilirliklerini sağlayabilmektedir. Kontrol Öz Değerlendirme sürdürülebilirlik ve risklere karşı öngörülebilecek kontrol araçlarını geliştirmek için etkin bir bakış açısı sağlamakta ve Kurumsal Risk Yönetimi için sağlam bir zemin oluşturma potansiyeli taşımaktadır. COSO (The Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission) 2017 yılında mevcut çerçevesini güncelleyerek Kurumsal Risk Yönetiminin kurumun tüm süreçlerine entegre edilmesinin önemini vurgulamıştır. Bu entegrasyon; örgütün yönetişim, strateji, hedef belirleme ve günlük operasyonlarına ilişkin karar alma süreçlerini iyileştirecek, performansı artıracak ve örgütsel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacaktır. Yenilenen COSO çerçevesinin kurum bünyesinde içsellik kazanması için örgütlerin yapması gereken ilk adım, belirsizliklerini ve risklerini tespit etmesidir. Bunun en etkin yolu örgüt bünyesinde bir risk çalıştayı yapıp, çalıştay sonuçlarını Kurumsal Risk Yönetimi için yol haritası yapmaktan geçmektedir.
Bu makalede, Kontrol Öz Değerlendirme yöntemleri ile yenilenen COSO Kurumsal Risk Yönetim Çerçevesi açıklanmış ve Düzce Üniversitesi Risk Evreninin Belirlenmesi Çalıştayı örneğiyle kuruma sağlayacağı katkılar değerlendirilmiştir. Bir vaka analizi olarak Çalıştay, Kontrol Öz Değerlendirmenin kurum genelinde risk-kontrol ve hedef için birfarkındalık oluşturma kapasitesini göstermektedir.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Abrams C., Von kanel J., Muller S., Pfıtzmann B., ve Ruschka-Taylor S., (2007) “Optimized Enterprise Risk Management”, IBM Systems Journal, 46(2), 219–234.
- Anderson D., (2017, Ekim) “COSO ERM Getting Risk Management Right”, Internal Auditor, 38-43.
- Akçakanat Ö., (2012) “Kurumsal Risk Yönetimi ve Kurumsal Risk Yönetim Süreci”, Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi, 4(7), 30-46.
- Barr P. S., Stımpert J. L. ve Huff A. S., (1992) “Cognitive Change, Strategic Action, and Organizational Renewal” Strategic Management Journal, 13(S1), 15–36.
- Bartlett C. A. ve Ghoshal S., (2002) “Building Competitive Advantage Through People: Human, Not Financial, Capital Must Be The Starting Point and Ongoing Foundation of A Successful Strategy”, MIT Sloan Management Review, 43(2), 34+.
- Beasley M., Pagach D., ve Warr R., (2008) “Information Conveyed in Hiring Announcements of Senior Executives Overseeing Enterprise-Wide Risk Management Processes”, Journal of Accounting, Auditing & Finance, 23(3), 311–332.
- Bhatt G. D. ve Grover V., (2005) “Types of Information Technology Capabilities and Their Role in Competitive Advantage: An Empirical Study”, Journal of Management Information Systems,22(2), 253–277.
- Callahan C. ve Soıleau J., (2017) “Does Enterprise Risk Management Enhance Operating Performance?”, Advances in Accounting, 37, 122-139.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Olgu Sunumu
Yazarlar
Alptuğ Güler
*
Bu kişi benim
0000-0001-8439-9511
Türkiye
Ali Kasım Arkın
0000-0002-6826-0998
Türkiye
Yayımlanma Tarihi
14 Haziran 2019
Gönderilme Tarihi
19 Ekim 2018
Kabul Tarihi
31 Ekim 2018
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2019 Sayı: 19