Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of some applications on modified atmosphere storage of Bacon avocado variety

Yıl 2017, Cilt: 34 Sayı: 1, 11 - 22, 01.06.2017
https://doi.org/10.16882/derim.2017.305244

Öz

In this study,
performance of modified atmosphere storage packaging (MAP), 1-MCP and MAP+1-MCP
applications on the Bacon avocado variety was determined. The fruits which are applied
1-MCP and/or placed in modified atmosphere bags were stored at 6ºC and 90-95%
relative humidity for 3 months in cold stores and were analyzed every month.
The weight loss, fruit flesh firmness, titratable acid content, pH, total
soluble solid content, fruit skin and flesh color, incidence of physiological
disorders and fungal decay and appearance were determined during storage.
According to the results, modified atmosphere storage and 1-MCP application were
found to be advisable.

Kaynakça

  • Bek, Y. (1983). Araştırma ve Deneme Metotları. ÇÜ Ziraat Fakültesi Yayınları, Adana, Ders ve Yardımcı Ders Kitapları, Yayın No: 92, 286 s.
  • Berger, S., Luza, J., & Peralta, L. (1982). Storage of Fuerte and Hass Avocados. Proceedings of the American Society for Horticultural Science, 22: 30-39.
  • Daiuto, E.R., Vieites, R.L., Tremecoldi, M.A., & Vileigas, D.F. (2010). Estabilidade físico-quimica de um produto de abacate acondicionado em diferentes embalagens e conservado pelo frio. Alimentos e Nutrição Araraquara, 21:97-105.
  • Daiuto, É.R., Russo, V.C., Vietes, R.L., Fumes, J.G.F., Vileigasi D.F., & Smith, R.E. (2013). Stability of a product prepared with “Fuerte” avocados exposed to gamma and UV-C radiation. Journal of Food Processing and Preservation, 38(4):1999-2005.
  • Demirkol, A. (1995). Antalya ve Dalaman koşullarında avokado çeşitlerinin adaptasyonu. Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Cilt I:761-766.
  • Demirkol, A., & Pekmezci, M. (1997a). Zutano avokado çeşidinin soğukta muhafazası üzerinde bir araştırma. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, s:303-310.
  • Demirkol, A., & Pekmezci, M. (1997b). Antalya koşullarında üretilen bacon avokado çeşidinin soğukta, modifiye atmosferde ve kontrollü atmosferde muhafazası üzerine araştırmalar. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, s:135-144.
  • Demirkol, A., & Pekmezci, M. (1999a). Antalya koşullarında üretilen “fuerte” avokado çeşidinin soğukta ve modifiye atmosferde (MA) muhafazası üzerinde bir araştırma. Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, s:132-135.
  • Demirkol, A., & Pekmezci, M. (1999b). Antalya koşullarında yetiştirilen “hass” ve “fuerte” avokado çeşitlerinin meyve büyüme ve gelişme seyri ile derim olgunluğunun belirlenmesi üzerine araştırmalar. Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, s:590-594.
  • Dorria, M.A, Fayek, M.A., Abd El-M., Abu-Aziz, B., & Aml, R.Y. (2007). Postharvest storage of hass and fuerte avocados under modified atmosphere conditions. Journal of Applied Science Research, 3 (4) 267-274.
  • Duman, C. (2016). 1-Metilsiklopropen (1-MCP) uygulamasının ve modifiye atmosferde paketlemenin fuerte ve zutano avokado çeşitlerinin muhafazasına etkileri.Yüksek Lisans Tezi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay.
  • Düzgüneş, O., Kesici, T., Kavuncu, O., & Gürbüz, F. (1987). Araştırma ve Deneme Metodları (İstatistik Metodları-II). Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 1021, Ders Kitabı:295, Ankara, 381s.
  • FAO (2013). Agricultural Statistical Database. http://www.fao.org. Erişim tarihi: 12 Mart 2016.
  • Feygenberg, O., Hershkovitz, V., Ben-Arie, R., Jacob, S., Pesis, E., & Nikitenko, T. (2004). Postharvest use of organic coating for maintaining bio-organic avocado and mango quality. Acta Horticultureae, 682:1057-1061.
  • Feng, X., Apelbaum, A., Sisler, E.C., & Goren, R. (2000). Control of ethylene responses in avacado fruit with 1-Methylcyclopropene. Postharvest Biology and Technology, 20(2):143-150.
  • Flitsanov, U., Mizrach, A., Liberzon, A., Akerman, M., & Zauberman, G. (2000). Measurement of avocado softening at various temperatures using ultrasound. Postharvest Biology and Technology, 20(3):279-286.
  • Forero, M.P. (2007). Storage Life enhancement of avocado fruits. Master Thesis, McGill University, Canada.
  • Hershkovitz, V., Saguy, S.I., & Pesis, E. (2005). Postharvest application of 1-MCP to improve the quality of various avocado cultivars. Postharvest Biology and Technology, 37(3):252-264.
  • Hershkovitz, V., Friedman, H., Goldschmidt, E.E., & Pesis, E. (2009). The role of the embryo and ethylene in avocado fruit mesocarp discoloration. Journal of Experimental Botany, 60(3):791-799.
  • Hofman, P.J., Jobin-Décor, M., Meiburg, G.F., Macnish, A.J., & Joyce, D.C. (2001). Ripening and quality responses of avocado, custard apple, mango and papaya fruit to 1-MCP. Australian Journal of Experimental Agriculture, 41, 567-572.
  • Huysamer, M., & Mare, L. (2003). The Effect of relative humidity and ethylene scrubbing on fuerte and hass avocado fruit quality. South African Avocado Growers’Association Yearbook, 26(96):98-105.
  • Jeong, J., Huber, D.J., & Sargent, S.A. (2002). Influence of 1-MCP on ripening and cell-wall matrix polysaccharides of avocado (Persea americana) fruit. Postharvest Biology and Technology, 25(3):241-364.
  • Jeong, J., Huber, D.J., & Sargent, S.A. (2003). Delay of avocado (Persea americana) fruit by 1-Methylcyclopropene and wax treatments. Postharvest Biology and Technology, 28(2):247-257.
  • Jeong, J., & Huber, D. (2004). Suppression of avocado (Persea americana Mill) fruit softening and changes in cell Wall matrix polysaccharides and enzyme activities: Different responses to I-MCP and delayed ethylene application. Journal of the American Society for Horticultural Science, 129(5):752-759.
  • Kader, A.A., & Arpaia, M.L. (2013). Avocado, recommendations for maintaining postharvest quality. Postharvest technology research and information center.http://postharvest. ucdavis.edu /Produce/ProduceFacts/Fruit/Avocado.html. Erişim tarihi:15 Mart 2016.
  • Kaplankıran, M., & Tuzcu, Ö. (1994). Bazı avokado çeşitlerinin adana koşullarında gösterdikleri özellikler. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(2):103-112.
  • Kaplankıran, M, Özdemir, A.E., Toplu, C., Çandır, E.E., Demirkeser, T.H., Yıldız, E., Kamiloğlu, M.U., & Mermi, S. (2008). Hatay ilinde turunçgiller, Trabzon hurması ve avokado yetiştiriciliğinin yeni çeşit, anaç ve derim sonrası tekniklerle geliştirilmesi. DPT 2003 K 120860 nolu Proje Sonuç Raporu, Hatay, 252 s.
  • Lee, S.K., & Coggins, Jr.C.W. (1982). Dry weight method for determination of avocado fruit maturity. California Avocado Society Yearbook, 66:67-70.
  • Lee, S.K., Young, R.E., Schiffman, P.M., & Coggins, Jr.C.W. (1983). Maturity Studies of avocado fruit based on picking dates and dry weight. Journal of the American Society for Horticultural Science, 108(3):390-394.
  • Lee, S.K., & Young, R.E. (1984). Temperature sensitivity of avocado fruit in relation to C2H4 treatment. Journal of the American Society for Horticultural Science, 109(5):688-692.
  • Maftoonazad, N., & Ramaswamy, H.S. (2005). Postharvest shelf-life extension of avocados using methyl cellulose-based coating. LWT-Food Science and Technology, 38(6):617-624.
  • McGuire, R.G. (1992). Reporting of objective colour measurement. HortScience, 27(12):1254-1255.
  • Meir, S., Naiman, D., Hyman, J.Y., Akerman, M., Zauberman, G., & Fuchs, Y. (1998). Modified atmosphere packaging enables prolonged of “fuerte“ avocado fruit. Acta Horticulturae, 464:397-404.
  • Mizrach, A., Flitsanov, U., Akerman, M., & Zauberman, G. (2000). Monitoring avocado softening in low-temperature storage using ultrasonic measurements. Computers and Electronics in Agriculture. 26(2):199-207.
  • Özdemir, A.E. Çandır, E.E., Toplu, C., Kaplankıran, M., Demirkeser, T.H., & Yıldız, E. (2009). The effects of physical and chemical changes on the optimum harvest maturity in some avocado cultivars. African Journal of Biotechnology, 8(9):1878-1886.
  • Özdemir, A.E. Çandır, E.E., Toplu, C., Kaplankıran, M., Demirkeser, T.H., & Yıldız, E. (2010). Hatay-Dörtyol koşullarında yetiştirilen fuerte ve zutano avokado çeşitlerinin soğukta muhafaza performansı. Alatarım, 9(1):1-7.
  • Özkaya, O., & Dündar, Ö., 2007. 1-Methylcyclopropene ve meyve kalitesi. Türkiye V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, s:478-480.
  • Pesis, E., Ackerman, M., Ben-Arie, R., Feygenberg, O., Feng, X., Apelbaum, A., Goren R., & Prusky, D. (2002). Ethylene Involvement in chilling ınjury symptoms of avocado during cold storage. Postharvest Biology and Technology, 24(2002):171-181.
  • Pesis, E. (2004). Use of organic coating for maintaining fruit quality of organic avocado and mango. Proceeding 5th International Postharvest Symposium, p: 87.
  • Ramatal, G.A., Akıngbala, J.O., & Baccus-Taylor, G.S.H. (2007). Laboratory preparation and evaluation of Pollock variety avocado (Persea americana Mill). Journal of the Science of Food and Agriculture, 87(11):2068–2074.
  • Sadler, G.O. (1994). Titratable Acidity. Chapter 6 (Ed: Nielsen SS. Introduction to the Chemical Analysis of Foods),. Jones and Bartlett Publis., Borton, USA, 81-91.
  • Şen, F., & Türk, E.F. (2008). Bahçe ürünlerde 1-Metilsiklopropen (1-MCP) kullanımı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 45(3):221-228.
  • Toplu, C., Demirkeser, T.H., Kaplankıran, M., Demirkol, A., Baturay, S.G., & Yanar, M. (1998). Bazı avokado çeşitlerinin İskenderun koşullarında gösterdikleri verim durumları ve kalite parametreleriyle büyüme şekilleri. Derim, 15(2):50-57.
  • Tuzcu, Ö., Doğrular, H.A., Demirkol, A., Kaplankıran, M., & Yeşiloğlu, T. (1987). Antalya ekolojik koşullarında bazı önemli avokado çeşitlerinde en uygun aşılama yöntem ve zamanlarının belirlenmesi. Derim, 4(3):110-125.
  • TÜİK (2015). http://www.tuik.gov.tr. Erişim tarihi: 15 Mart 2016.
  • Woolf, A.B., Requejo-Tapia, C., Cox, K.A., Jackman, R.C., Gunson, A., Arpaia, M.L., & White, A. (2005). 1-MCP reduces physiological storage disorders of ‘Hass’ avocados. Postharvest Biology and Technology, 35(2005):43-60.
  • Zauberman, G., & Fuchs, Y. (1981). Effect of wounding on ‘Fuerte’ avocado ripening. HortScience, 16(4):496-497.
  • Zauberman, G., & Jobin-Decor, M.P. (1995). Avocado (Persea americana Mill.) quality changes in response to low-temperature storage. Postharvest Biology and Technology, 5(3):235-243.

Bazı uygulamaların Bacon avokado çeşidinin modifiye atmosferde muhafazasına etkileri

Yıl 2017, Cilt: 34 Sayı: 1, 11 - 22, 01.06.2017
https://doi.org/10.16882/derim.2017.305244

Öz

Bu çalışmada Bacon avokado çeşidinin modifiye
atmosfer paketleme (MAP), 1-Metilsiklopropan (1-MCP) uygulaması ve MAP+1-MCP
uygulamasının muhafaza performanslarına etkisi belirlenmiştir. 1-MCP uygulanan
ve/veya modifiye atmosfer torbalarına konan meyveler 6°C’de sıcaklıkta ve
%90-95 oransal nemde 3 ay süreyle depolanmış ve depolama süresince ayda bir
depodan çıkarılan örnekler analizlenmiştir. Muhafaza süresince ağırlık
kayıpları, meyve eti sertliği, asit miktarı, pH, SÇKM miktarı, kabuk ve et
rengi, fizyolojik ve mantarsal bozulmalar ve görünüş belirlenmiştir. Elde
edilen bulgulara göre modifiye atmosferde muhafaza ve 1-MCP uygulamaları
başarılı bulunmuştur.

Kaynakça

  • Bek, Y. (1983). Araştırma ve Deneme Metotları. ÇÜ Ziraat Fakültesi Yayınları, Adana, Ders ve Yardımcı Ders Kitapları, Yayın No: 92, 286 s.
  • Berger, S., Luza, J., & Peralta, L. (1982). Storage of Fuerte and Hass Avocados. Proceedings of the American Society for Horticultural Science, 22: 30-39.
  • Daiuto, E.R., Vieites, R.L., Tremecoldi, M.A., & Vileigas, D.F. (2010). Estabilidade físico-quimica de um produto de abacate acondicionado em diferentes embalagens e conservado pelo frio. Alimentos e Nutrição Araraquara, 21:97-105.
  • Daiuto, É.R., Russo, V.C., Vietes, R.L., Fumes, J.G.F., Vileigasi D.F., & Smith, R.E. (2013). Stability of a product prepared with “Fuerte” avocados exposed to gamma and UV-C radiation. Journal of Food Processing and Preservation, 38(4):1999-2005.
  • Demirkol, A. (1995). Antalya ve Dalaman koşullarında avokado çeşitlerinin adaptasyonu. Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Cilt I:761-766.
  • Demirkol, A., & Pekmezci, M. (1997a). Zutano avokado çeşidinin soğukta muhafazası üzerinde bir araştırma. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, s:303-310.
  • Demirkol, A., & Pekmezci, M. (1997b). Antalya koşullarında üretilen bacon avokado çeşidinin soğukta, modifiye atmosferde ve kontrollü atmosferde muhafazası üzerine araştırmalar. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, s:135-144.
  • Demirkol, A., & Pekmezci, M. (1999a). Antalya koşullarında üretilen “fuerte” avokado çeşidinin soğukta ve modifiye atmosferde (MA) muhafazası üzerinde bir araştırma. Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, s:132-135.
  • Demirkol, A., & Pekmezci, M. (1999b). Antalya koşullarında yetiştirilen “hass” ve “fuerte” avokado çeşitlerinin meyve büyüme ve gelişme seyri ile derim olgunluğunun belirlenmesi üzerine araştırmalar. Türkiye III. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, s:590-594.
  • Dorria, M.A, Fayek, M.A., Abd El-M., Abu-Aziz, B., & Aml, R.Y. (2007). Postharvest storage of hass and fuerte avocados under modified atmosphere conditions. Journal of Applied Science Research, 3 (4) 267-274.
  • Duman, C. (2016). 1-Metilsiklopropen (1-MCP) uygulamasının ve modifiye atmosferde paketlemenin fuerte ve zutano avokado çeşitlerinin muhafazasına etkileri.Yüksek Lisans Tezi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay.
  • Düzgüneş, O., Kesici, T., Kavuncu, O., & Gürbüz, F. (1987). Araştırma ve Deneme Metodları (İstatistik Metodları-II). Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 1021, Ders Kitabı:295, Ankara, 381s.
  • FAO (2013). Agricultural Statistical Database. http://www.fao.org. Erişim tarihi: 12 Mart 2016.
  • Feygenberg, O., Hershkovitz, V., Ben-Arie, R., Jacob, S., Pesis, E., & Nikitenko, T. (2004). Postharvest use of organic coating for maintaining bio-organic avocado and mango quality. Acta Horticultureae, 682:1057-1061.
  • Feng, X., Apelbaum, A., Sisler, E.C., & Goren, R. (2000). Control of ethylene responses in avacado fruit with 1-Methylcyclopropene. Postharvest Biology and Technology, 20(2):143-150.
  • Flitsanov, U., Mizrach, A., Liberzon, A., Akerman, M., & Zauberman, G. (2000). Measurement of avocado softening at various temperatures using ultrasound. Postharvest Biology and Technology, 20(3):279-286.
  • Forero, M.P. (2007). Storage Life enhancement of avocado fruits. Master Thesis, McGill University, Canada.
  • Hershkovitz, V., Saguy, S.I., & Pesis, E. (2005). Postharvest application of 1-MCP to improve the quality of various avocado cultivars. Postharvest Biology and Technology, 37(3):252-264.
  • Hershkovitz, V., Friedman, H., Goldschmidt, E.E., & Pesis, E. (2009). The role of the embryo and ethylene in avocado fruit mesocarp discoloration. Journal of Experimental Botany, 60(3):791-799.
  • Hofman, P.J., Jobin-Décor, M., Meiburg, G.F., Macnish, A.J., & Joyce, D.C. (2001). Ripening and quality responses of avocado, custard apple, mango and papaya fruit to 1-MCP. Australian Journal of Experimental Agriculture, 41, 567-572.
  • Huysamer, M., & Mare, L. (2003). The Effect of relative humidity and ethylene scrubbing on fuerte and hass avocado fruit quality. South African Avocado Growers’Association Yearbook, 26(96):98-105.
  • Jeong, J., Huber, D.J., & Sargent, S.A. (2002). Influence of 1-MCP on ripening and cell-wall matrix polysaccharides of avocado (Persea americana) fruit. Postharvest Biology and Technology, 25(3):241-364.
  • Jeong, J., Huber, D.J., & Sargent, S.A. (2003). Delay of avocado (Persea americana) fruit by 1-Methylcyclopropene and wax treatments. Postharvest Biology and Technology, 28(2):247-257.
  • Jeong, J., & Huber, D. (2004). Suppression of avocado (Persea americana Mill) fruit softening and changes in cell Wall matrix polysaccharides and enzyme activities: Different responses to I-MCP and delayed ethylene application. Journal of the American Society for Horticultural Science, 129(5):752-759.
  • Kader, A.A., & Arpaia, M.L. (2013). Avocado, recommendations for maintaining postharvest quality. Postharvest technology research and information center.http://postharvest. ucdavis.edu /Produce/ProduceFacts/Fruit/Avocado.html. Erişim tarihi:15 Mart 2016.
  • Kaplankıran, M., & Tuzcu, Ö. (1994). Bazı avokado çeşitlerinin adana koşullarında gösterdikleri özellikler. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 9(2):103-112.
  • Kaplankıran, M, Özdemir, A.E., Toplu, C., Çandır, E.E., Demirkeser, T.H., Yıldız, E., Kamiloğlu, M.U., & Mermi, S. (2008). Hatay ilinde turunçgiller, Trabzon hurması ve avokado yetiştiriciliğinin yeni çeşit, anaç ve derim sonrası tekniklerle geliştirilmesi. DPT 2003 K 120860 nolu Proje Sonuç Raporu, Hatay, 252 s.
  • Lee, S.K., & Coggins, Jr.C.W. (1982). Dry weight method for determination of avocado fruit maturity. California Avocado Society Yearbook, 66:67-70.
  • Lee, S.K., Young, R.E., Schiffman, P.M., & Coggins, Jr.C.W. (1983). Maturity Studies of avocado fruit based on picking dates and dry weight. Journal of the American Society for Horticultural Science, 108(3):390-394.
  • Lee, S.K., & Young, R.E. (1984). Temperature sensitivity of avocado fruit in relation to C2H4 treatment. Journal of the American Society for Horticultural Science, 109(5):688-692.
  • Maftoonazad, N., & Ramaswamy, H.S. (2005). Postharvest shelf-life extension of avocados using methyl cellulose-based coating. LWT-Food Science and Technology, 38(6):617-624.
  • McGuire, R.G. (1992). Reporting of objective colour measurement. HortScience, 27(12):1254-1255.
  • Meir, S., Naiman, D., Hyman, J.Y., Akerman, M., Zauberman, G., & Fuchs, Y. (1998). Modified atmosphere packaging enables prolonged of “fuerte“ avocado fruit. Acta Horticulturae, 464:397-404.
  • Mizrach, A., Flitsanov, U., Akerman, M., & Zauberman, G. (2000). Monitoring avocado softening in low-temperature storage using ultrasonic measurements. Computers and Electronics in Agriculture. 26(2):199-207.
  • Özdemir, A.E. Çandır, E.E., Toplu, C., Kaplankıran, M., Demirkeser, T.H., & Yıldız, E. (2009). The effects of physical and chemical changes on the optimum harvest maturity in some avocado cultivars. African Journal of Biotechnology, 8(9):1878-1886.
  • Özdemir, A.E. Çandır, E.E., Toplu, C., Kaplankıran, M., Demirkeser, T.H., & Yıldız, E. (2010). Hatay-Dörtyol koşullarında yetiştirilen fuerte ve zutano avokado çeşitlerinin soğukta muhafaza performansı. Alatarım, 9(1):1-7.
  • Özkaya, O., & Dündar, Ö., 2007. 1-Methylcyclopropene ve meyve kalitesi. Türkiye V. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, s:478-480.
  • Pesis, E., Ackerman, M., Ben-Arie, R., Feygenberg, O., Feng, X., Apelbaum, A., Goren R., & Prusky, D. (2002). Ethylene Involvement in chilling ınjury symptoms of avocado during cold storage. Postharvest Biology and Technology, 24(2002):171-181.
  • Pesis, E. (2004). Use of organic coating for maintaining fruit quality of organic avocado and mango. Proceeding 5th International Postharvest Symposium, p: 87.
  • Ramatal, G.A., Akıngbala, J.O., & Baccus-Taylor, G.S.H. (2007). Laboratory preparation and evaluation of Pollock variety avocado (Persea americana Mill). Journal of the Science of Food and Agriculture, 87(11):2068–2074.
  • Sadler, G.O. (1994). Titratable Acidity. Chapter 6 (Ed: Nielsen SS. Introduction to the Chemical Analysis of Foods),. Jones and Bartlett Publis., Borton, USA, 81-91.
  • Şen, F., & Türk, E.F. (2008). Bahçe ürünlerde 1-Metilsiklopropen (1-MCP) kullanımı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 45(3):221-228.
  • Toplu, C., Demirkeser, T.H., Kaplankıran, M., Demirkol, A., Baturay, S.G., & Yanar, M. (1998). Bazı avokado çeşitlerinin İskenderun koşullarında gösterdikleri verim durumları ve kalite parametreleriyle büyüme şekilleri. Derim, 15(2):50-57.
  • Tuzcu, Ö., Doğrular, H.A., Demirkol, A., Kaplankıran, M., & Yeşiloğlu, T. (1987). Antalya ekolojik koşullarında bazı önemli avokado çeşitlerinde en uygun aşılama yöntem ve zamanlarının belirlenmesi. Derim, 4(3):110-125.
  • TÜİK (2015). http://www.tuik.gov.tr. Erişim tarihi: 15 Mart 2016.
  • Woolf, A.B., Requejo-Tapia, C., Cox, K.A., Jackman, R.C., Gunson, A., Arpaia, M.L., & White, A. (2005). 1-MCP reduces physiological storage disorders of ‘Hass’ avocados. Postharvest Biology and Technology, 35(2005):43-60.
  • Zauberman, G., & Fuchs, Y. (1981). Effect of wounding on ‘Fuerte’ avocado ripening. HortScience, 16(4):496-497.
  • Zauberman, G., & Jobin-Decor, M.P. (1995). Avocado (Persea americana Mill.) quality changes in response to low-temperature storage. Postharvest Biology and Technology, 5(3):235-243.
Toplam 48 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hürü Altan

Sevinç Alkan Bu kişi benim

Serdar Yılmaz Bu kişi benim

Ahmet Erhan Özdemir

Celil Toplu

Canan Duman Bu kişi benim

Mustafa Ünlü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 34 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Altan, H., Alkan, S., Yılmaz, S., Özdemir, A. E., vd. (2017). Bazı uygulamaların Bacon avokado çeşidinin modifiye atmosferde muhafazasına etkileri. Derim, 34(1), 11-22. https://doi.org/10.16882/derim.2017.305244
AMA Altan H, Alkan S, Yılmaz S, Özdemir AE, Toplu C, Duman C, Ünlü M. Bazı uygulamaların Bacon avokado çeşidinin modifiye atmosferde muhafazasına etkileri. DERİM. Haziran 2017;34(1):11-22. doi:10.16882/derim.2017.305244
Chicago Altan, Hürü, Sevinç Alkan, Serdar Yılmaz, Ahmet Erhan Özdemir, Celil Toplu, Canan Duman, ve Mustafa Ünlü. “Bazı uygulamaların Bacon Avokado çeşidinin Modifiye Atmosferde muhafazasına Etkileri”. Derim 34, sy. 1 (Haziran 2017): 11-22. https://doi.org/10.16882/derim.2017.305244.
EndNote Altan H, Alkan S, Yılmaz S, Özdemir AE, Toplu C, Duman C, Ünlü M (01 Haziran 2017) Bazı uygulamaların Bacon avokado çeşidinin modifiye atmosferde muhafazasına etkileri. Derim 34 1 11–22.
IEEE H. Altan, “Bazı uygulamaların Bacon avokado çeşidinin modifiye atmosferde muhafazasına etkileri”, DERİM, c. 34, sy. 1, ss. 11–22, 2017, doi: 10.16882/derim.2017.305244.
ISNAD Altan, Hürü vd. “Bazı uygulamaların Bacon Avokado çeşidinin Modifiye Atmosferde muhafazasına Etkileri”. Derim 34/1 (Haziran 2017), 11-22. https://doi.org/10.16882/derim.2017.305244.
JAMA Altan H, Alkan S, Yılmaz S, Özdemir AE, Toplu C, Duman C, Ünlü M. Bazı uygulamaların Bacon avokado çeşidinin modifiye atmosferde muhafazasına etkileri. DERİM. 2017;34:11–22.
MLA Altan, Hürü vd. “Bazı uygulamaların Bacon Avokado çeşidinin Modifiye Atmosferde muhafazasına Etkileri”. Derim, c. 34, sy. 1, 2017, ss. 11-22, doi:10.16882/derim.2017.305244.
Vancouver Altan H, Alkan S, Yılmaz S, Özdemir AE, Toplu C, Duman C, Ünlü M. Bazı uygulamaların Bacon avokado çeşidinin modifiye atmosferde muhafazasına etkileri. DERİM. 2017;34(1):11-22.

DERİM in

 

CAB INTERNATIONAL                                                                                                   CABI International ile ilgili görsel sonucu

FAO AGRIS                                                                                                                                   FAO AGRIS ile ilgili görsel sonucu

INDEX COPERNICUS                                                                                                       INDEX COPERNICUS ile ilgili görsel sonucu

OpenAIRE                                                                                                                                      OpenAIRE ile ilgili görsel sonucu

GOOGLE SCHOLAR                                                                                                           GOOGLE SCHOLAR ile ilgili görsel sonucu


FSTA                                                                                       16423

DRJI                                                                                      16424

                                                    

ISSN : 1300-3496

e-ISSN : 2149-2182

Creative Commons Lisansı
Derim Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

------------------------------------------------------------------

DERİM

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü

Demircikara Mh. Paşa Kavakları Cad. No:11, P.K.35 Antalya

derim@derim.com.tr

www.derim.com.tr