The Moro blood oranges, used as material in this research, has the highest production rate among the blood orange varieties both in our country and in the world. This fruit is not suitable for processing because of its low shelf stability. It has been observed that storage temperature, pH adjustment and storage time have important effects on the total phenolic and anthocyanin contents of the samples analyzed in the research. While average total phenolic content was 1197 mg L-1 at the beginning of the storage period, it was decreased to 861 mg L-1 after 4 months storage at the room temperature and 841 mg L-1 after 10 months storage at the 6°C. Similarly average total anthocyanin content was 164.63 mg L-1 at the beginning of the storage period, it was decreased to 30.97 mg L-1 after 4 months storage at the room temperature and 37.21 mg L-1 after 10 months storage at the 6°C. e ortalama 37.21 mg L-1 değerine düşmüştür
Bu araştırma kapsamında incelenen Moro ülkemizde ve dünyada üretim miktarı en yüksek olan kan portakalı çeşididir. Bu meyvenin ürüne işlenmemesinin en önemli nedeni elde edilen ürünün raf stabilitesinin oldukça düşük olmasıdır. Araştırma kapsamında incelenen örneklerin toplam fenolik madde ve antosiyanin içeriği üzerine depolama sıcaklığı, pH ayarlaması ve depolama süresinin önemli etkisi gözlemlenmiştir. Depolama başlangıcında 1197 mg L-1 olan toplam fenolik madde miktarı, oda sıcaklığında dört ay depolama periyodu sonunda ortalama 861 mg L-1'ye, 6°C’de depolanan ürünlerde ise on aylık depolama periyodu sonunda ortalama 841 mg L-1’ye düşmüştür. Örneklerin depolama başlangıcında 164.63 mg L-1 olan toplam antosiyanin içeriği, oda sıcaklığında dört aylık depolama periyodu sonunda 30.97 mg L-1’ye, 6°C’de on aylık depolama periyodu sonunda ise ortalama 37.21 mg L-1 değerine düşmüştür.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2010 Cilt: 27 Sayı: 2 |
DERİM in
ISSN : 1300-3496
e-ISSN : 2149-2182
Derim Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
------------------------------------------------------------------
DERİM
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü
Demircikara Mh. Paşa Kavakları Cad. No:11, P.K.35 Antalya
derim@derim.com.tr
www.derim.com.tr