BibTex RIS Kaynak Göster

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN PROBLEM ÇÖZME ve DENETİM ODAĞI DÜZEYLERİNİN BAZI DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ

Yıl 2005, Sayı: 17, - , 01.12.2005

Öz

Bu araştırmanın amacı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü lisansüstü öğrencilerinin Problem Çözme ve Denetim Odaklarında cinsiyet ve alanlarına ilişkin değişkenlerin farklılık yaratıp yaratmadığını belirlemek ve öğrencilerin problem çözme ve denetim odakları arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırmanın örneklemini 94 kız ve 42 erkek olmak üzere toplam 136 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri, Kişisel Bilgi Formu, Roller (1966)'ın iç-Dış Denetim Odağı Ölçeği (RIDKOÖ), Heppner ve Peterson (1982)'ın Problem Çözme Envanteri (PÇE) ile elde edilmiştir.
Araştırmanın sonucunda cinsiyete göre, problem çözme ve denetim odağı toplam puan ortalamalarının anlamlı olarak farklılaşmadığı; alanlarına göre, problem çözme ve denetim odağı toplam puan ortalamalarının anlamlı olarak değiştiği bulunmuştur. Problem çözme becerisi ile denetim odağı arasında pozitif yönde anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir.

Yıl 2005, Sayı: 17, - , 01.12.2005

Öz

Bu araştırmanın amacı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü lisansüstü öğrencilerinin Problem Çözme ve Denetim Odakla­rında cinsiyet ve alanlarına ilişkin değişkenlerin farklılık yaratıp yaratmadığını belirlemek ve öğrencilerin problem çözme ve denetim odakları arasındaki ilişkiyi incelemektir...

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA45YC33PS
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Seda Saracaloğlu

Oğuz Serin Bu kişi benim

Nergüz Bozkurt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Saracaloğlu, S., Serin, O., & Bozkurt, N. (2005). EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNİN PROBLEM ÇÖZME ve DENETİM ODAĞI DÜZEYLERİNİN BAZI DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi(17).