BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2005, Sayı: 17, - , 01.12.2005

Öz

In this study, some of masters and doctorate programs on physics education in Turkey and some foreign countries, were investigated and compared. Investigation includes course content and titles of graduate programs in different universities. Results were compared with the similar programs of some universities in foreign countries, then suggestions were made in order to evaluate more efficient graduate programs in Turkey.

FİZİK EĞİTİMİ BİLİMDALI, TEZLİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA

Yıl 2005, Sayı: 17, - , 01.12.2005

Öz

Bu çalışmada, ülkemizdeki ve yurt dışındaki bazı fizik eğitimi tezli yüksek lisans, doktora programlarının incelenmesi ve karşılaştırılması yapıldı. inceleme genel olarak farklı üniversitelerdeki tezli lisansüstü programlarının içerdiği dersler ve bu derslerin içerikleri açısından yapıldı. Elde edilen sonuçlar, yurt dışındaki bazı üniversitelerin aynı türdeki programları ile karşılaştırılarak ülkemizdeki fizik eğitimi tezli lisansüstü programlarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için öneriler sunuldu.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA45YG25FS
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zafer Tanel Bu kişi benim

Özlem Epik Bu kişi benim

Mustafa Erol Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Tanel, Z., Epik, Ö., & Erol, M. (2005). FİZİK EĞİTİMİ BİLİMDALI, TEZLİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRETİM PROGRAMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi(17).