BibTex RIS Kaynak Göster

FOURIER DÖNÜŞÜMÜ VE KARAKTERİSTİK FONKSİYON

Yıl 2000, Cilt: 15 Sayı: 2 - Cilt: 15 Sayı: 2, 0 - 0, 25.07.2016
https://izlik.org/JA99CM94WF

Öz

İstatistikte önemli bir yer tutan moment çıkaran fonksiyonların bulunamaması durumunda , karakteristik fonksiyonlara gerek duyulur. Karakteristik fonksiyonlar ile dağılış fonksiyonları arasında önemli ilişkiler bulunmaktadır. Uygulamalı Matematiğin bir çok alanında kullanılan Fourier dönüşümleri ile karakteristik fonksiyonlar arasında büyük benzerlikler bulunmaktadır. Moment çıkaran fonksiyonu bulunamayan bir dağılış fonksiyonunun karakteristik fonksiyonunun bulunması , bu dağılış fonksiyonunun bir sabit farkıyla ters Fourier dönüşümünü bulmak işlemidir.

Yıl 2000, Cilt: 15 Sayı: 2 - Cilt: 15 Sayı: 2, 0 - 0, 25.07.2016
https://izlik.org/JA99CM94WF

Öz

Characteristic functions are requried in case of inability to find the moment genarating function which have a great importance in statistics. There is a strong relationship between characteristics functions and distribution function. Fourier transformations which are used in many fields of applied mathematics have many similarities with characteristics functions. Obtaining the characteristics function of a distribution function which it is moment genarating function does not exist is the process of finding the invers Fourier transform of this distribution function with a constant difference.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA38TA33EJ
Yazarlar

Samim Dündar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Temmuz 2016
IZ https://izlik.org/JA99CM94WF
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 15 Sayı: 2 - Cilt: 15 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Dündar, S. (2016). FOURIER DÖNÜŞÜMÜ VE KARAKTERİSTİK FONKSİYON. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 15(2). https://izlik.org/JA99CM94WF
AMA 1.Dündar S. FOURIER DÖNÜŞÜMÜ VE KARAKTERİSTİK FONKSİYON. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;15(2). https://izlik.org/JA99CM94WF
Chicago Dündar, Samim. 2016. “FOURIER DÖNÜŞÜMÜ VE KARAKTERİSTİK FONKSİYON”. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 15 (2). https://izlik.org/JA99CM94WF.
EndNote Dündar S (01 Temmuz 2016) FOURIER DÖNÜŞÜMÜ VE KARAKTERİSTİK FONKSİYON. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 15 2
IEEE [1]S. Dündar, “FOURIER DÖNÜŞÜMÜ VE KARAKTERİSTİK FONKSİYON”, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 15, sy 2, Tem. 2016, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA99CM94WF
ISNAD Dündar, Samim. “FOURIER DÖNÜŞÜMÜ VE KARAKTERİSTİK FONKSİYON”. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 15/2 (01 Temmuz 2016). https://izlik.org/JA99CM94WF.
JAMA 1.Dündar S. FOURIER DÖNÜŞÜMÜ VE KARAKTERİSTİK FONKSİYON. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;15. Available at https://izlik.org/JA99CM94WF.
MLA Dündar, Samim. “FOURIER DÖNÜŞÜMÜ VE KARAKTERİSTİK FONKSİYON”. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 15, sy 2, Temmuz 2016, https://izlik.org/JA99CM94WF.
Vancouver 1.Samim Dündar. FOURIER DÖNÜŞÜMÜ VE KARAKTERİSTİK FONKSİYON. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi [Internet]. 01 Temmuz 2016;15(2). Erişim adresi: https://izlik.org/JA99CM94WF