BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sayı: 6 1 Aralık 2011
  • Abdullah Aydın
PDF İndir
TR EN

BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Öz

16. yüzyılın önemli şairlerinden olan Bâkî, divan şiirimizin gelişmesinde ve Osmanlı coğrafyasında yaygınlaşmasında büyük katkıda bulunmuştur. Bu makalede, şairlerin sultanı olarak da anılan Bâkî’nin

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Akdemir, Rıza, (1990), Güldeste Türk Edebiyatından Seçilmiş Beyit ve Mısralar, Ankara.
  2. Aydemir, Yaşar ve Çeltik, Halil, (2005), “Redife Farklı Bir Bakış: Çift/ Çapraz Redifle yazılmış Tek Kafiyeli Şiirler”, Bilig, Sayı: 33, Bahar, s. 167-188, Ankara.
  3. Demirel, Mustafa, (1996), İbn-i Kemâl Divânı Tenkitli Metin, İstanbul.
  4. Devellioğlu, Ferit, (2000), Osmanlıca- Türkçe Ansiklopedik Lügat, İstanbul.
  5. Erdoğan, Mehtap, (2009), “Divan Şiirinde Mahallileşme Kavramı Ve Bâkî Divanı’nda Bazı Mahallî Unsurlar”, Turkish Studies International Periodical For the Languages, Literature and History of Turkish or Turkic Volume 4/5 Summer, s. 114-165.
  6. Erdoğan, Murat, (2007), Bâkî Divanı’nda Bitkiler ve Çiçekler, Elazığ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Elazığ.
  7. Eren, Abdullah, (2008), “Bâkî Divanı’nda Kırmızı Renk”, A.Ü. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Dergisi, Sayı: 37, s. 31-68, Erzurum.
  8. Gültekin, Gül, (2008), Bâkî Divanı’ndaki Kelime Grupları ve Söz Varlığı, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, Sakarya.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Abdullah Aydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2011

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA
Aydın, A. (2011). BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6, 29-45. https://izlik.org/JA92UB76YL
AMA
1.Aydın A. BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. DÜSBED. 2011;(6):29-45. https://izlik.org/JA92UB76YL
Chicago
Aydın, Abdullah. 2011. “BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy 6: 29-45. https://izlik.org/JA92UB76YL.
EndNote
Aydın A (01 Aralık 2011) BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 6 29–45.
IEEE
[1]A. Aydın, “BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”, DÜSBED, sy 6, ss. 29–45, Ara. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA92UB76YL
ISNAD
Aydın, Abdullah. “BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 6 (01 Aralık 2011): 29-45. https://izlik.org/JA92UB76YL.
JAMA
1.Aydın A. BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. DÜSBED. 2011;:29–45.
MLA
Aydın, Abdullah. “BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy 6, Aralık 2011, ss. 29-45, https://izlik.org/JA92UB76YL.
Vancouver
1.Abdullah Aydın. BÂKÎ’NİN BİR GAZELİNİN ŞERHİ VE SES TEKRARLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. DÜSBED [Internet]. 01 Aralık 2011;(6):29-45. Erişim adresi: https://izlik.org/JA92UB76YL