BibTex RIS Kaynak Göster

Anlatının Re/Formu: “Sıradışı Bir Ödül Töreni” Hikâyesinin Karakterizasyonu

Yıl 2014, Sayı: 9, 0 - 0, 01.09.2014

Öz

Anlatılar geçmişten günümüze kadar gelen, değişme ve yenilenme özelliklerine sahip formlardır. Özellikle hikâye formu, anlatma esasına dayanan ancak gösterme esasına doğru eğilimler gösteren, günümüzde ise anlatma-gösterme esasını birlikte himaye eden yapısıyla belli reformları içerir. Bu bağlamda Mustafa Kutlu’nun “Sıradışı Bir Ödül Töreni” isimli hikâyesine bakıldığında anlatma ve gösterme esasına uygun bir yapılanma olduğu bununla birlikte karakterin ön plana çıkarıldığı görülür. Roman formuna uygun olan karakter öncelemesinin hikâye formunda da başarılı bir şekilde yapılandırılmasının yanı sıra hikâyenin karakterizasyonu yapılarak olay örgüsü yerine karakterin öne çıkarılması önemlidir.

Anlatının Re/Formu: “Sıradışı Bir Ödül Töreni” Hikâyesinin Karakterizasyonu

Yıl 2014, Sayı: 9, 0 - 0, 01.09.2014

Öz

Narratives are forms which have change and renewal features from past to present. Especially the story form includes specific reforms through it’s structure which is based on narration principal but is apt to presentation and involves narration and presentation in today’s world. In this context, when Mustafa Kutlu’s “An Extraordinary Award Ceremony” story is analyzed, it is seen that there is a structure which fits the narration and presentation principle and besides, it is seen that the character is featured. As well as the character prolepsis which is able in the novel form is contstructed succesfully in the story form, it is important to feature the character by characterizing the story, instead of the story line.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kadir Can Dilber Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA Dilber, K. C. (2014). Anlatının Re/Formu: “Sıradışı Bir Ödül Töreni” Hikâyesinin Karakterizasyonu. Dil Ve Edebiyat Araştırmaları(9).

Dil ve Edebiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayrıTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC-ND 4.0) ile lisanslanmıştır.