Aim: In this bibliometric analysis, the research trends of the researchers, institutions, countries, and journals that contributed to the study of digital dentistry were to be analyzed.
Materials and Methods: The Web of Science (WoS) database, which covers papers on digital dentistry between 2012 and 2022, served as the foundation for the literature search. Titles, abstracts, keywords, authors, connections, nations, and references are among the metadata that have been saved. Through the use of the Vosviewer software, the collected data were examined using bibliometric indicators for all interactions and collaborations.
Results: 254 studies that were published between 2012 and 2022 were identified using the bibliometric analysis through searches in the Web of Science database. Total citations for publications on digital dentistry were 2112, averaging 8.31 per article. The 25 H index was identified. These publications had an article document type at a rate of 82.66%. The Journal of Esthetic and Restorative Dentistry published the most articles on digital dentistry, while it also attracted the most citations.
Conclusions: The study on digital dentistry was expanding between 2012 and 2022. Extensive partnerships and citations between authors, institutions, and countries or regions have been observed as a result of the global expansion in digital dentistry research. In the upcoming years, it is anticipated that research on digital dentistry will continue to be popular. According to recent publications, the accuracy and precision of intraoral scanners, digital impressions, and the variations between different intraoral scanners have all become popular research topics.
Amaç: Bu bibliyometrik analizde dijital diş hekimliği çalışmalarına katkıda bulunan araştırmacıların, kurumların, ülkelerin ve dergilerin araştırma eğilimleri analiz edilmeye çalışılmıştır.
Gereç ve Yöntem: 2012-2022 yılları arasında dijital diş hekimliği ile ilgili makaleleri kapsayan Web of Science (WoS) veritabanı, literatür taramasının temelini oluşturdu. Kaydedilen meta veriler arasında başlıklar, özetler, anahtar kelimeler, yazarlar, bağlantılar, ülkeler ve referanslar yer alır. Vosviewer yazılımı kullanılarak toplanan veriler, tüm etkileşimler ve işbirlikleri için bibliyometrik göstergeler kullanılarak incelendi.
Bulgular: Web of Science veri tabanında yapılan aramalar sonucunda bibliyometrik analiz kullanılarak 2012-2022 yılları arasında yayınlanmış 254 çalışma belirlendi. Dijital diş hekimliği alanındaki yayınlara ilişkin toplam alıntı sayısı 2112 olup makale başına ortalama 8,31 idi. 25 H indeksi belirlendi. Bu yayınlar %82,66 oranında makale belge türüne sahiptir. Estetik ve Restoratif Diş Hekimliği Dergisi, dijital diş hekimliği alanında en çok makale yayınlayan ve aynı zamanda en çok alıntı alan dergi oldu.
Sonuçlar: Dijital diş hekimliği ile ilgili çalışmalar 2012 ile 2022 yılları arasında genişlemekteydi. Dijital diş hekimliği araştırmalarındaki küresel genişlemenin bir sonucu olarak yazarlar, kurumlar ve ülkeler veya bölgeler arasında kapsamlı ortaklıklar ve alıntılar gözlemlenmiştir. Önümüzdeki yıllarda dijital diş hekimliğine yönelik araştırmaların popüler olmaya devam edeceği öngörülüyor. Son yayınlara göre ağız içi tarayıcıların doğruluğu ve kesinliği, dijital ölçüler ve farklı ağız içi tarayıcılar arasındaki farklılıklar popüler araştırma konuları haline gelmiştir.
dijital diş hekimliği bibliyometrik analiz ağız içi tarayıcı
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Protez |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 28 Aralık 2023 |
Kabul Tarihi | 25 Aralık 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 |
Dergimize sadece Araştırma makalesi, vaka raporu ve Derleme türündeki yayınlarınızı dergimize gönderebilirsiniz. Dergimiz, Uluslararası ve ulusal indekslerce taranmaktadır.
Uluslararası Diş Hekimliği Bilimleri Dergisi Europub, Asian Science Citation Index, Asos index, ACAR index ve Google Scholar tarafından dizinlenmektedir. Ayrıca, TR Dizin ve diğer indekslere başvuru yapılmıştır.