Cilt: 4 Sayı: 2, 30.06.2022

Yıl: 2022

Dental and Medical Journal - Review, diş ve tıp bilimlerinin modern yönlerini dünya sağlığında daha kapsamlı ve karşılaştırmalı olarak tanıtmayı ve dünyadaki diş ve tıp temel ve klinik bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan Dental and Medical Science için yayınlanmış olup ve sağlığın daha da gelişmesi için güncel bilgilerini yabancı araştırmacılar ve diş hekimleriyle paylaşmak ve tartışmaktır

Dental and Medical Journal - Review, diş ve tıp bilimlerinin modern yönlerini dünya sağlığında daha kapsamlı ve karşılaştırmalı olarak tanıtmayı ve dünyadaki diş ve tıp temel ve klinik bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan Dental and Medical Science için yayınlanmış olup ve sağlığın daha da gelişmesi için güncel bilgilerini yabancı araştırmacılar ve diş hekimleriyle paylaşmak ve tartışmaktır

English and Turkish are mandatory in the abstracts/article titles, but articles can be in Turkish or English.

Review Articles

Review Articles provide a comprehensive summary of research on a certain topic, and a perspective on the state of the field and where it is heading. They are often written by leaders in a particular discipline after an invitation from the editors of a journal. Reviews are often widely read (for example, by researchers looking for a full introduction to a field) and highly cited. Reviews commonly cite approximately 10 primary research articles.

TIP: If you would like to write a review but have not been invited by a journal, be sure to check the journal website as some journals do not consider unsolicited Reviews. If the website does not mention whether Reviews are commissioned it is wise to send a pre-submission inquiry letter to the journal editor to propose your Review manuscript before you spend time writing it.

References: Vancouver reference style.

Tables: See "Table 1."

Illustrations: See "Fig1."

Manuscript Template - Review Articles


Manuscript Submission Checklist


Publication Flow 


Copyright Transfer Form


Suggestions for reviews: Please supply the names of at least two potential reviewers for your manuscript. Please do not suggest reviewers from your own institution, previous or current collaborators. Suggested reviewers must also have published a paper on the same topic in a peer-reviewed journal. Please provide full names, institutions, and email addresses of suggested reviewers. Please note, the final choice of reviewers is that of the Editor, and the journal reserves the right not to use reviewers who have been suggested by the authors.

Submission of an article implies that the work described has not been published previously in its present form (except in the form of an abstract or as part of a published lecture or academic thesis), that it is not under consideration for publication elsewhere, that its publication is approved by all authors and tacitly or explicitly by the responsible authorities where the work was carried out, and that, if accepted, it will not be published elsewhere in the same form, in English or in any other language, without the written consent of the Publisher.

Author Benefits

No page charges: Publishing in the Dental and Medical Journal - Review is free.

Fast online publication: Accepted articles will be published online in the press, corrected proof version.

For complete up-to-date addresses of Editors please click on the link to Editors.

• Double-Blind Peer Review Process
• No Processing/Publishing Charges
• Wide Global Outreach of Article
• Unrestricted Access to Content
• Presence in online directories and databases
• Professional Scientific Copyediting
• Rigorous Plagiarism Screening
• 24/7 Author Support

1. EDİTÖRYAL POLİTİKA VE ETİK KURALLAR:

Dental and Medical Journal - Review Editoryal Kurulu “World Association of Medical Editors (WAME) Board of Directors” tarafından belirtilen editoryal politikayı takip eder. Dental and Medical Journal - Review dergisi, bilimsel yayın etiğinin kötüye kullanımı ya da ihlali ile ilgili olası durumlarda Committee on Publication Ethics (COPE) akış şemalarını temel almaktadır.

http://www.publicationethics.org

Yazıların formatı dergi kurallarına ve International Committee of Medical Journal Editors (ICMJE) tarafından hazırlanan kurallara göre düzenlenmelidir.

http://www.icmje.org/icmje-recommendations.pdf

Dental and Medical Journal - Review Helsinki Deklarasyonu etik standartlarına uymayı prensip olarak kabul eder.

http://www.wma.net/en/30publications/10policies/b3/index.html

Yazar(lar), izin almaksızın çalışmayı başka bir dilde ya da yerde yayınlamayacaklarını kabul eder(ler). Gönderilen yazı daha önce herhangi bir toplantıda sunulmuş ise, toplantı adı, tarihi ve düzenlendiği şehir belirtilmelidir.

Yazılardaki düşünce ve öneriler tümüyle yazarların sorumluluğunda olup, Editör ve yardımcıların kanaatlerini yansıtmaz.

Yazarlık: Gönderilen makalede yazar olarak sıralanan tüm bireyler çalışmaya yeterli emek vermiş olmalı, yazarlık kriterlerini karşılamalı ve katkıda bulunduğu içerik ile ilgili olarak sorumluluk almalıdır.

2. YAYIN ETİĞİ VE İNTİHAL:

Dental and Medical Journal - Review, Uluslararası Medikal Dergisi Editörleri Konseyi (ICMJE), Dünya Tıbbi Editörler Birliği (WAME) ve Yayın Etik Kuralları (COPE) kriterlerini benimsemektedir. İntihal girişimiyle ilgili olarak, COPE' de belirlenen iş akışlarına dayanarak hareket edilecektir.
Gönderilen makaleler, aşağıda URL adresleri verilen intihal proğramları yardımıyla benzerlik ve intihal açısından kontrol edilmektedir.

İntihal.net https://intihal.net/

iThenticate http://www.ithenticate.com/

Kabul edilebilir benzerlik oranları: Birebir benzerlikte en fazla %10, Toplam benzerlikte ise; en fazla %30 olabilir.

Ücretsiz




"Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız ilmin ve fenin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır. Bin, iki bin, binlerce yıl önceki ilim ve fen lisanının koyduğu kuralları, şu kadar bin yıl sonra bugün aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir."

M. Kemal ATATÜRK