BibTex RIS Kaynak Göster

ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR

Yıl 2011, Sayı: 8, 189 - 200, 01.06.2011

Öz

toplulukların ve ülkelerin çokluğu nedeniyle henüz genel bir Orta Doğu askeri tarihi yazmaya girişmemişlerdir. Yine de nadir durumlar ve askeri programlar bir yana bırakılırsa, okul ve üniversite müfredatlarında Orta Doğu hatta Avrupa ve Amerika askeri tarihi konulu dersler bulunmamaktadır. Şimdiye kadar hiçbir Orta Doğu ülkesi için kapsamlı bir ordu ve savunma gücü tarihi yazılmış değildir. Buna en yakın çalışma Lübnan‘daki İngiliz eski lejyon komutanı Korgeneral John Glubb‘un İngiltere‘de yayınlanan The Story of the Arab Legion London 1948 adlı eseridir. Diğer biri Yarbay Moshe Pearlman‘ın İsrail‘in 1948‘de kurulmasından kısa bir süre sonra yazdığı The Army of Israel NY, 1950 adlı eseridir. V.J. Perry ve M.E. Yapp editörlüğünde hazırlanan War, Technology and Society in the Middle East NY, 1975 adlı eser çeşitli yazarlara ait yazılar içerir. Bu yazılarda yedinci yüzyıldan yirminci yüzyıla kadar Orta Doğu askeri tarihi incelenmiştir. Ancak özellikle savaş ve askeri teknolojinin Orta Doğu toplumunu nasıl değiştirdiği ve modernleşmenin Orta Doğu ordularını sosyal değişim girdabına çektiğini gösterme çabası ağır basmıştır

ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR

Yıl 2011, Sayı: 8, 189 - 200, 01.06.2011

Öz

devam etmektedir. Yine de bunların sayısı çok azdır. Bunlar şöyle sıralanabilir: Francesco Gabrieli, Muhammad and the Conquests of Islam, NY: McGraw-Hill, 1968 ; General John Glubb, The Great Arab Conquests Englewood Cliffs, 1963 ; Aziz S.Atiya, The Crusade in the Latter Middle Ages NY, 1970, ilk baskı London 1938 ; Aziz S.Atiya, The Crusades, Historiography and Bibliography Bloomington, IN, 1962 ; Harry W.Hazard ed. History of the Crusades 6 cilt, Madison, WI, 1955, muhtelif yazarlar tarafından yazılmış, ilk üç cildi 1975‘ten önce yayınlanmıştır ; Andrew Ehrenkreutz, Saladin, Albany, NY, 1972 ; Geoffrey Hindley, Saladin, NY: Barnes and Noble, 1976 ; John Stoye, Siege of Vienna, NY: Holt 1963 ; Thomas M.Barker, Double Eagle and Crescent Albany NY ; Robert W. Olson, The Siege of Mosul and Ottoman-Persian Relations 1718-43 Bloomington, IN, 1975 ; R.C.Anderson, Naval Wars in the Levant 1559- 1853 Princeton, 1952 ; Stanford J.Shaw, ―The Origins of Ottoman Military Reforms: The Nizam-i Cedid Army of Sultan Selim III‖, Journal of Modern History, Eylül 1965 ; P.Ziegler, Omdurman NY, 1974 ; A.Caillou, South

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Translation
Yazarlar

Eyyüp Tanrıverdi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Tanrıverdi, E. (2011). ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR. Doğu Araştırmaları(8), 189-200.
AMA Tanrıverdi E. ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR. DA. Haziran 2011;(8):189-200.
Chicago Tanrıverdi, Eyyüp. “ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR”. Doğu Araştırmaları, sy. 8 (Haziran 2011): 189-200.
EndNote Tanrıverdi E (01 Haziran 2011) ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR. Doğu Araştırmaları 8 189–200.
IEEE E. Tanrıverdi, “ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR”, DA, sy. 8, ss. 189–200, Haziran 2011.
ISNAD Tanrıverdi, Eyyüp. “ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR”. Doğu Araştırmaları 8 (Haziran 2011), 189-200.
JAMA Tanrıverdi E. ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR. DA. 2011;:189–200.
MLA Tanrıverdi, Eyyüp. “ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR”. Doğu Araştırmaları, sy. 8, 2011, ss. 189-00.
Vancouver Tanrıverdi E. ORTA DOĞU‟NUN ASKERİ DURUMU HAKKINDA BATI‟DA YAPILAN ARAŞTIRMALAR. DA. 2011(8):189-200.

Derginin yayın dili Türkçe, Arapça, Farsça, Urduca ve İngilizcedir. Yabancı dildeki yazıların yayımlanması, Yayın Kurulu'nun onayına bağlıdır. Dergiye gönderilecek yazıların, Türk Dil Kurumu'nun yazım kurallarına uygun olması gerekmektedir. Türkçede yaygın kullanılan yabancı kelimelerin dışındaki kelimelerin Türkçe karşılığının kullanılmasına özen gösterilmelidir. Farklı yazı tipi kullananların, kullandıkları yazı tiplerini de göndermeleri gerekmektedir. Makalelerin özetleri 250 kelimeyi aşmamalıdır. Yazılarda resim, çizim veya herhangi bir görsel anlatım varsa; bunların en az 300 dpi çözünürlükte taranması ve kullanıldığı metindeki adları ile kaydedilerek gönderilmesi gerekmektedir. Yayımlanan yazıların sorumlulukları yazı sahiplerine aittir. Yazılar, A4 sayfa boyutuna göre 25 sayfayı geçmemelidir. Ancak geniş kapsamlı yazılar, Yayın Kurulu’nun onayıyla seri halinde ya da derginin eki şeklinde de yayımlanabilir. 

Yazım kuralları ve sayfa düzeni
- Yazılar MS Word ya da uyumlu programlarda yazılmalıdır. Yazı karakteri Times New Roman, 12 punto ve tek satır aralığında olmalıdır.
- Sayfa, A4 dikey boyutta; üst, alt ve sağ kenar boşluğu 2,5 cm; sol kenar boşluğu 3 cm olarak düzenlenmelidir.
- Paragraf aralığı önce 6 nk, sonra 0 nk olmalıdır.
- Yazının başlığı koyu harfle yazılmalı, konunun içeriği ile uyumlu olmalıdır.
- Makalelerin Türkçe ve İngilizce özetleri 250 kelimeyi aşmamalıdır. 3 ila 5 kelimeden oluşan anahtar kelime/keywords yer almalıdır. Makalenin Türkçe ve İngilizce başlıklarına yer verilmelidir. Yayım dili Arapça, Farsça veya Urduca olan makalelerde Türkçe ve İngilizce özet istenmektedir.
- Başlıklar koyu harfle yazılmalıdır. Uzun yazılarda ara başlıkların kullanılması okuyucu açısından yararlı olacaktır.
- İmla ve noktalamada makalenin veya konunun zorunlu kıldığı durumlar dışında Türk Dil Kurumu’nun İmla Kılavuzu dikkate alınmalıdır.
- Metin içinde vurgulanmak istenen yerlerin “tırnak içinde” gösterilmesi yeterlidir.
- Birden çok yazarlı makalelerde makale ilk sıradaki yazarın ismiyle sisteme yüklenmelidir. Birden sonraki yazarların isimleri sistem üzerinde diğer yazarlar kısmında belirtilmelidir.

Kaynak gösterme
- Doğu Araştırmaları Dergisi sayfa altı dipnot veya APA 6.0 kaynak gösterimini kabul etmektedir.
- Bir eserin derleyeni, tercüme edeni, hazırlayanı, tashih edeni, editörü varsa kaynakçada mutlaka gösterilmelidir.
- Elektronik ortamdaki kaynaklarda yazarı, çalışmanın başlığı ve yayın tarihi belli olanlar kullanılmalıdır.
- Metin içinde atıf yapılmayan kaynaklar kaynakçada gösterilmemelidir.
- Kaynakça makalenin sonunda yazarların soyadlarına göre alfabetik olarak düzenlenmelidir.


Doğu Araştırmaları Dergisi
Index Islamicus Uluslararası dizini, SOBİAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini) ve ASOS indeksleri tarafından taranmaktadır.