Bu calismada, jug lon 'un kavun (Cucumis melo cv. Kis kavunu) jidelerinde
uzama htzt, kotiledon acilmasi ve pigment miktarlart uzerine etkileri
arasurtldi. Juglon cimlenme oncesinde uygulandiginda fidelerin kok ve govde
uzama hizt, IO'3M'da artarken fO-4M ve IO-5M'da azaldi. Klorojil a, b ve
karotinoid miktart IO'3M ve /O-5M'da artarken JO-4M'da azaldi. Kotiledonlar
cimlenme oncesi uygulanan biitiin juglon konsantrasyonlarinda actlmamtsttr.
Juglon cimlenme sonrasinda uygulandigtnda ise, kok ve govde uzama hizt
biitiin juglon uygulamalartnda azaldi. Klorojil a, b ve karotinoid miktan
btittin juglon uygulamalannda artu. Kotiledonlartn tamamt butun jug/on
konsantrasyonlartnda actlmisur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Eylül 2003 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2003 Sayı: 004 |