Tarihte ilk besin üretilmesi, Bereketli Hilal bölgesinde yaşayan toplayıcı ve avcı toplulukları tarafından başlatılmıştır. Yabani bitki ve hayvanların insanın denetimine geçmesi sonucunda tarım toplumları süratle büyümüştür. Bu da nüfus artışına sebep olmuş; ortaya çıkan işgücü ve geliştirilen zirai tekniklerle elde edilip silolarda depolanan artı ürün de tarım sektörü dışındaki sektörlerin gelişmesine zemin hazırlamıştır.
Toplayıcı ve avcı toplulukların yiyecek üretmeye başlaması, ilk yerleşim yerlerinin kurulması, yiyecek kaynaklarının çeşitlendirilmesi, topluluklar arasında takasın başlaması, hayvanların ehlileştirilerek besiciliğe geçilmesi, nüfus artışının yaşanması, güvenli ve teşkilatlı bir hayat tarzının ortaya çıkması, kasaba şehirleriyle medeniyete geçiş yapılması, pek çok yeniliklerin önünün açılması gibi tarihte pek çok ilklerin yaşandığı bölge Bereketli Hilal bölgesidir.
Zirai faaliyetin çeşitli sanatlar ile birlikte gelişmesiyle, gıda güvenliğine kavuşan insanların yiyecek alışkanlıkları değişmiş, et, süt, süt ürünleri tüketimi artmış, açlık ve kıtlık problemi ortadan kalkmış, kalıcı evler inşa edilmiş, mimari yapılar oluşmuş, kimi kurumları oluşmaya başlamıştır.
Destekleyen Kurum yok.
Emeği geçen herkese samimi teşekkürler.
The first food production in history was initiated by gatherer and hunter communities living in the Fertile Crescent region. As a result of wild plants and animals coming under human control, agricultural societies grew rapidly. This caused population growth; The surplus product obtained by the emerging workforce and developed agricultural techniques and stored in silos has also paved the way for the development of sectors other than the agricultural sector.
The beginning of gathering and hunting communities to produce food, the establishment of the first settlements, the diversification of food sources, the beginning of barter between communities, the domestication of animals and the transition to livestock breeding, the population increase, the emergence of a safe and organized lifestyle, the transition to civilization with town cities, paving the way for many innovations. The Fertile Crescent region is the region where many firsts took place in history, such as the opening of the.
With the development of agricultural activity along with various arts, the food habits of people who achieved food security changed, the consumption of meat, milk and dairy products increased, the problem of hunger and famine disappeared, permanent houses were built, architectural structures were formed, and some institutions began to be formed.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ekolojik İktisat |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 29 Aralık 2023 |
Yayımlanma Tarihi | 29 Aralık 2023 |
Gönderilme Tarihi | 18 Ekim 2023 |
Kabul Tarihi | 14 Aralık 2023 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 Sayı: 12 |