BibTex RIS Kaynak Göster

ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME

Yıl 1999, Sayı: 2, - , 20.06.2015

Öz

ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME

Yıl 1999, Sayı: 2, - , 20.06.2015

Öz

Sanayileşmiş Batı Avrupa ülkeleri ve ABD ’de Birinci (1973) ve İkinci (1979) petrol şokları sonrasında petrol fiyatlarında ortaya çıkan yüksek oranlı artışlarla başlayan ekonomik kriz batı ülkelerini derinden sarstı ve 1949 yılından bu yana süren ve batı ekonomi tarihinde görülen kesintisiz ve en uzun süren refah ve kalkınma dönemi sona erdi. Ortaya çıkan bunalımın Keynesyen teori çerçevesinde açıklanamaması krizi değişik biçimlerde değerlendiren ve farklı çözüm önerileri getiren teorilerin doğmasına neden olmuştur. Yapısalcılar, Monetaristler, Arz Yönlü çözümlerin yetmişli yıllar bunalımını açıklamakta yetersiz kalmasının bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Karaaslan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Haziran 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Karaaslan, A. (2015). ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi(2).
AMA Karaaslan A. ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. Haziran 2015;(2).
Chicago Karaaslan, Ahmet. “ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2 (Haziran 2015).
EndNote Karaaslan A (01 Haziran 2015) ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2
IEEE A. Karaaslan, “ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME”, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2, Haziran 2015.
ISNAD Karaaslan, Ahmet. “ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi 2 (Haziran 2015).
JAMA Karaaslan A. ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015.
MLA Karaaslan, Ahmet. “ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME”. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, sy. 2, 2015.
Vancouver Karaaslan A. ARZ YÖNLÜ İKTİSAT LAFFER EĞRİSİ VE İKTİSADİ İSTİKRAR AÇISINDAN VERGİLEME. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi. 2015(2).

Dergimiz EBSCOhost, ULAKBİM/Sosyal Bilimler Veri Tabanında, SOBİAD ve Türk Eğitim İndeksi'nde yer alan uluslararası hakemli bir dergidir.