Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Ergene River Comes to Life

Yıl 2014, Cilt: 2 Sayı: 1, 108 - 111, 05.09.2014

Öz

This article constitutes the lifeblood of Thrace Region and especially in recent years has reached the top level of pollution in Ergene River to draw attention to the rehabilitation work have been introduced. In this study Ergene under the Action Plan of Forestry and Water Affairs spearheaded the reclamation work continued to increase and the region to the development of such works extremely will contribute perspective, based on dealing with the issue of all researchers perspective will contribute are considered. River of adolescents, especially industrial facilities with wastewater contamination and, in parallel, along with soil and water resources have negative effects on the population and lifestyle is evident. However, conducted under the leadership of the Ministries concerned and will stand up in this kind of work in regional contributions to Thrace will provide extremely evident. Ministry of Environment and Urbanization, especially in the area of water pollution monitoring and monitored continuously on keeping the state has taken major steps. In this sense, between the years 2007-2010 in the area of water monitoring parameters under the two-thirds of some pollution parameters have been improved. In this sense, advanced wastewater treatment facilities have been established and a portion of the building continues. Quick ongoing rehabilitation work continues unabated and within 2 years Ergene River also conducted environmental pollution problems to minimize anywhere on this issue and concrete results will be taken Authority on the basis of the work undertaken as a result will be presented.

Kaynakça

  • http://ergene.ormansu.gov.tr/ergene/AnaSayfa/hakkinda.aspx?sflang=tr, Erişim:11.12.2013
  • Anonim, 2011. Ergene Nehri Havza Koruma Eylem Planı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara
  • Anonim, 2010. Meriç-Ergene Havzası Endüstriyel Atıksu Yönetimi Ana Plan Çalışması Final Raporu
  • Anonim, 2011. Havza Koruma Eylem Planı Tamamlandı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Tanıtım ve Bilgilendirme Kitapçığı, Ankara
  • Anonim, 2011. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel İstatistik ve Envanter Bilgileri

Ergene Nehri Hayat Buluyor

Yıl 2014, Cilt: 2 Sayı: 1, 108 - 111, 05.09.2014

Öz

Bu makale Trakya Bölgesinin can damarını oluşturan ve özellikle son yıllarda kirlilik boyutunun en üst düzeye ulaştığı Ergene Nehrinde yapılan rehabilitasyon çalışmalarına dikkat çekmek üzere ortaya konulmuştur. Bu çalışmada Ergene Eylem Planı kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen ıslah çalışmalarının artarak devam ettiği ve bölgenin kalkınmasına bu tür çalışmaların son derece katkılar sağlayacağı perspektifine dayandırılarak konuyla ilgilenen tüm araştırmacıların bakış açısına katkılar sağlayacağı düşünülmüştür. Ergene Nehrinin özellikle sanayi tesislerinin atık suları ile kirletilmesi ve buna paralel olarak toprak ve su kaynakları ile birlikte nüfus ve yaşam tarzına olumsuz etkiler doğurduğu ortadadır. Ancak ilgili Bakanlığın öncülüğünde yürütülen ve bölgeyi ayağa kaldıracak bu tür çalışmanın bölgesel anlamda Trakya'ya son derece katkılara sağlayacağı aşikârdır. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede su kirliliğinin takibi ve sürekli izlenebilir halde tutulması konusunda ciddi adımlar atmıştır. Bu anlamda bölgede 2007-2010 yılları arasında gerçekleşen su parametreleri izleme kapsamında bazı kirlilik parametrelerinden üçte iki oranında iyileşme sağlanmıştır. Bu anlamda ileri atıksu arıtma tesisleri kurulmuş ve bir kısmının da inşaları halen devam etmektedir. Bölge için rehabilite çalışmaları hız kesmeden devam etmekte ve iki yıl içerisinde Ergene Nehrinin de yürütülen çevre kirliliği sorunlarının minimum düzeye indirgeneceği ve bu konuda somut çıktılar alınacağı Kurumlar bazında yürütülen çalışmaların neticesinde ortaya konulacaktır.

Kaynakça

  • http://ergene.ormansu.gov.tr/ergene/AnaSayfa/hakkinda.aspx?sflang=tr, Erişim:11.12.2013
  • Anonim, 2011. Ergene Nehri Havza Koruma Eylem Planı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara
  • Anonim, 2010. Meriç-Ergene Havzası Endüstriyel Atıksu Yönetimi Ana Plan Çalışması Final Raporu
  • Anonim, 2011. Havza Koruma Eylem Planı Tamamlandı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Tanıtım ve Bilgilendirme Kitapçığı, Ankara
  • Anonim, 2011. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel İstatistik ve Envanter Bilgileri
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Cüneyt Bağdatlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 5 Eylül 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bağdatlı, M. C. (2014). Ergene Nehri Hayat Buluyor. Düzce Üniversitesi Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 2(1), 108-111.
AMA Bağdatlı MC. Ergene Nehri Hayat Buluyor. DÜBİTED. Mart 2014;2(1):108-111.
Chicago Bağdatlı, M. Cüneyt. “Ergene Nehri Hayat Buluyor”. Düzce Üniversitesi Bilim Ve Teknoloji Dergisi 2, sy. 1 (Mart 2014): 108-11.
EndNote Bağdatlı MC (01 Mart 2014) Ergene Nehri Hayat Buluyor. Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi 2 1 108–111.
IEEE M. C. Bağdatlı, “Ergene Nehri Hayat Buluyor”, DÜBİTED, c. 2, sy. 1, ss. 108–111, 2014.
ISNAD Bağdatlı, M. Cüneyt. “Ergene Nehri Hayat Buluyor”. Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi 2/1 (Mart 2014), 108-111.
JAMA Bağdatlı MC. Ergene Nehri Hayat Buluyor. DÜBİTED. 2014;2:108–111.
MLA Bağdatlı, M. Cüneyt. “Ergene Nehri Hayat Buluyor”. Düzce Üniversitesi Bilim Ve Teknoloji Dergisi, c. 2, sy. 1, 2014, ss. 108-11.
Vancouver Bağdatlı MC. Ergene Nehri Hayat Buluyor. DÜBİTED. 2014;2(1):108-11.