BibTex RIS Kaynak Göster

Investigation of the NaCl -BaCl2 -H2O water-salt ternary system at +50oC

Yıl 2013, Cilt: 2 Sayı: 1, 36 - 40, 01.06.2013

Öz

The solubility and phase equilibrium in the NaCl- BaCl2 - H2O water-salt ternary system has been investigatedby the isothermal method at +50 oC . For the system in question an invariant thornier point has beendetermined as following as percent of mass NaCl - %22.98, BaCl2 - %6.90, H2O - %70.12 In this pointinvariant two phase solid following are in equilibrium: NaCl and BaCl2.2H2O

Kaynakça

  • H. Erge, Doktora Tezi. Sodyum Ve Baryumun Klo- rürleri Ve Hipofosfitlerini İçeren Dörtlü Karflılıklı Su-Tuz Sisteminin İzotermik Yöntemle Fizikokimyasal özelliklerinin İncelenmesi. Yüzüncü Yıl Üniv. Fen Bil. Enst. 2009.
  • A. G. Bergman, N.A. Vlasov, Dok. AN SSCB, M., (1942) pp. 26 31.
  • H. Gülensoy, Kompleksometrinin Esasları ve Komp- leksometrik Titrasyonlar Sayfa 126 131. Çantay Kitapevi. 0stanbul, 2003.
  • V. Adıgüzel, Sodyum ve Çinkonun Klorürleri ve Hipo- fosfitlerini İçeren Dörtlü Karflılıklı Su-Tuz Sistemini İzotermik Yöntemle Fizikokimyasal özelliklerinin İncelenmesi (doktora tezi, basılmamıfl). Kafkas Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kars, 2010.

NaCl -BaCl2 -H2O üçlü su-tuz sisteminin +50o'de incelenmesi

Yıl 2013, Cilt: 2 Sayı: 1, 36 - 40, 01.06.2013

Öz

Kaynakça

  • H. Erge, Doktora Tezi. Sodyum Ve Baryumun Klo- rürleri Ve Hipofosfitlerini İçeren Dörtlü Karflılıklı Su-Tuz Sisteminin İzotermik Yöntemle Fizikokimyasal özelliklerinin İncelenmesi. Yüzüncü Yıl Üniv. Fen Bil. Enst. 2009.
  • A. G. Bergman, N.A. Vlasov, Dok. AN SSCB, M., (1942) pp. 26 31.
  • H. Gülensoy, Kompleksometrinin Esasları ve Komp- leksometrik Titrasyonlar Sayfa 126 131. Çantay Kitapevi. 0stanbul, 2003.
  • V. Adıgüzel, Sodyum ve Çinkonun Klorürleri ve Hipo- fosfitlerini İçeren Dörtlü Karflılıklı Su-Tuz Sistemini İzotermik Yöntemle Fizikokimyasal özelliklerinin İncelenmesi (doktora tezi, basılmamıfl). Kafkas Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kars, 2010.
Toplam 4 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

İhsan Alacabey Bu kişi benim

Vedat Adıgüzel Bu kişi benim

Arzu Yenigün Bu kişi benim

Vedat Tavşan Bu kişi benim

Ali Rıza Kul Bu kişi benim

İhsan Alacabey Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

IEEE İ. Alacabey, V. Adıgüzel, A. Yenigün, V. Tavşan, A. R. Kul, ve İ. Alacabey, “NaCl -BaCl2 -H2O üçlü su-tuz sisteminin +50o’de incelenmesi”, DÜFED, c. 2, sy. 1, ss. 36–40, 2013.


DUFED is indexed/abstracted/enlisted in

Google Scholar | CABI - CAB Abstracts and Global Health | CAS Chemical Abstracts Service | ROAD Directory of Open Access Scholarly Resources | Index Copernicus | CiteFactor Academic Scientific Journals | BASE Bielefeld Academic Search Engine | Open AIRE | IJIFACTOR | ASOS Index | Paperity Open Science Aggregated | I2OR International Institute of Organized Research | SJIF Scientific Journal Impact Factor | Advanced Science Index | DRJI Directory of Research Journals Indexing | SOBİAD | AcarIndex | SIS Scientific Indexing Services | Crossref | Harman Türkiye Akademik Arşivi | AccessOn | Dimensions | Wizdom | OUCI The Open Ukrainian Citation Index | WorldCat | Scilit | ASCI Asian Science Citation Index

  cc.logo.large.png       Creative Commons License

28576
DUFED is a diamond open-access journal which means that all content is freely available without charge to the user or his/her institution. Users are allowed to read, download, copy, distribute, print, search, or link to the full texts of the articles, or use them for any other lawful purpose, without asking prior permission from the publisher or the author. This is in accordance with the BOAI definition of open access. In addition, authors are not charged article processing fees or publication fees - no fees whatsoever. Importantly, authors retain the copyright of their work and allow it to be shared and reused, provided that it is correctly cited.

1024px-DOI_logo.svg.png https://doi.org/10.55007/dufed.xxxxxxx