Kolzanın antinutrisyonel
faktörlerinden arındırılması ile elde edilen kanola bitkisinin, yeşil otu, kuru
otu, silajı, küspesi, yağı ve protein konsantreleri hayvan beslemede
kullanılmaktadır. Özellikle kanola ürünlerinden olan kanola küspesi, soya
küspesine göre daha az maliyetle üretilmektedir. Protein oranının soya
küspesine kıyasla daha düşük olması dezavantaj olarak görülmektedir. Geviş
getiren hayvanlar üzerinde kanola ve ürünleri ile ilgili yapılan bilimsel
çalışmalar kanolanın çok yakın bir gelecekte alternatif bir yem kaynağı
olacağını göstermektedir.
Kanola Kuru Otu Silaj Küspe Protein Konsantreleri İzole ve Hidrolize Proteinleri Samanı
The canola plant that
green grass, dry grass, silage, meal, oil and different protein concentrates
produced by removing antinutritional factors of rapeseed are also used in
animal feeding. Canola meal, especially of canola products, is produced at less
cost than soy bean meal. Protein ratio is lower compared to soybean, which is
seen as a disadvantage. Scientific studies on canola and its products on
ruminant animals show that the canola will be an alternative feed source in the
near future.
Canola Hay Silage Meal Protein Concentrates Isolate and Hidrolysed Protein Straw
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2018 |
Kabul Tarihi | 29 Kasım 2018 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2018 Cilt: 11 Sayı: 2 |
DANIŞMA KURULU
Prof. Dr. Abit AKTAŞ, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
Prof. Dr. Yılmaz ARAL, Ankara Üniversitesi
Prof. Dr. Ali ARSLAN, Fırat Üniversitesi, Elazığ
Prof. Dr. M. Sedat BARAN, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır
Prof. Dr. Cengiz CEYLAN, Balıkesir Üniversitesi
Prof. Dr. Ahmet ÇAKIR, Ankara Üniversitesi
Prof. Dr. Burhan ÇETİNKAYA, Fırat Üniversitesi, Elazığ
Prof. Dr. Ülker EREN, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın
Prof. Dr. Abdurrahman GÜL, Bingöl Üniversitesi
Prof. Dr. Hakki KARA, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas
Prof. Dr. Narin LİMAN, Erciyes Üniversitesi, Kayseri
Prof. Dr. Abdullah ÖZEN, Fırat Üniversitesi, Elazığ
Prof. Dr. Ayşe SERBEST, Uludağ Üniversitesi, Bursa
Prof. Dr. Kazım ŞAHİN, Fırat Üniversitesi, Elazığ
Prof. Dr. Tekin ŞAHİN, Siirt Üniversitesi
Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, Siirt Üniversitesi
Prof. Dr. Muzaffer TAŞ, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ
Prof. Dr. Necati TİMURKAN Fırat Üniversitesi, Elazığ
Prof. Dr. Emine ÜNSALDI, Fırat Üniversitesi, Elazığ
Prof. Dr. Murat YILDIRIM, Kırıkkale Üniversitesi
Doç. Dr. M. Osman ATLI, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa
Doç. Dr. Bülent ELİTOK, Afyon Kocatepe Üniversitesi
Doç. Dr. Serkan ERDOĞAN, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ
Dr. Öğr. Üyesi Zelal KARAKOÇ, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır
Dr. Öğr. Üyesi Ersin UYSAL, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır
*Not: Yayın ve Danışma Kurulu Üyeleri alfabetik sıraya göre dizilmiştir.