BibTex RIS Kaynak Göster

GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 1, 0 - 0, 31.01.2016

Öz

Günümüz dünyasında gelişen teknoloji ile birlikte her geçen gün insan hayatına yeni cihazlar girmektedir. Bunun sonucunda ise enerji ihtiyacı gerek bireysel gerekse endüstriyel olarak artmaktadır. Bu artış “Enerji Kalitesi” kavramını ortaya çıkarmıştır. Enerji kalitesini etkileyen unsurlardan biri de “Harmonikler”dir. Bu çalışmada “Güç Sisteminin Kritik Değerleri” dediğimiz, sistemde taşınacak maksimum güç ve sistemin kritik gerilim değerlerine harmoniklerin etkisi incelenecektir. Bu kapsamda örnek bir sistemde Harmonik Güç Akışı yapılacak; sonra da bu işlemin sonucunda bulunacak olan sistemdeki baralara ait aktif ve reaktif güç değerleri ile gerilim genlik ve faz açısı değerleri kullanılarak elde edilen PV eğrisi üzerinden sistemde harmonik bileşenlerin olması halinde kritik değerlerdeki değişim hakkında bir yargıya varılacaktır.

Yıl 2016, Cilt: 5 Sayı: 1, 0 - 0, 31.01.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yusuf Alaşahan

İsmail Ercan

Ali Öztürk

Salih Tosun

Yayımlanma Tarihi 31 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Alaşahan, Y., Ercan, İ., Öztürk, A., Tosun, S. (2016). GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, 5(1).
AMA Alaşahan Y, Ercan İ, Öztürk A, Tosun S. GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. Ocak 2016;5(1).
Chicago Alaşahan, Yusuf, İsmail Ercan, Ali Öztürk, ve Salih Tosun. “GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5, sy. 1 (Ocak 2016).
EndNote Alaşahan Y, Ercan İ, Öztürk A, Tosun S (01 Ocak 2016) GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5 1
IEEE Y. Alaşahan, İ. Ercan, A. Öztürk, ve S. Tosun, “GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ”, İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 1, 2016.
ISNAD Alaşahan, Yusuf vd. “GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi 5/1 (Ocak 2016).
JAMA Alaşahan Y, Ercan İ, Öztürk A, Tosun S. GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5.
MLA Alaşahan, Yusuf vd. “GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ”. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 1, 2016.
Vancouver Alaşahan Y, Ercan İ, Öztürk A, Tosun S. GÜÇ SİSTEMLERİNDE HARMONİKLERİN KRİTİK DEĞERLERE ETKİSİ. İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi. 2016;5(1).