EFS'nin amacı kısa sürede önce TR Dizin ardından ESCI ve SCOPUS endeksli bir dergi olmaktır.
EFS, orijinal makaleler, incelemeler, vaka incelemeleri, politika çıkarımları vb. dahil olmak üzere akademik yayınları yayımlamayı amaçlar. Ekonomi, finans ve bankacılık ile sürdürülebilirlik alanlarını ele alan araştırmalara özel önem verilir. Yeni matematiksel, istatistiksel ve ekonometrik yöntemleri uygulayan araştırma makaleleri memnuniyetle karşılanır.
EFS, akademisyenler, akademisyenler, öğrenci araştırmacılar ve özellikle erken kariyer araştırmacılarının katkılarını teşvik eder.
EFS, uluslararası bir editörler kurulu ve Türkiye içinden ve dışından yardımcı editörler tarafından düzenlenmektedir. Bu, prestijli hakemlere erişim sağlar ve böylece yayınlanmış araştırmaların yüksek bir entelektüel standardını garanti eder. Editörler, tüm gönderimlerde hızlı ve adil olmayı taahhüt ederler.
EFS ile gönderim veya yayınlama ile ilgili herhangi bir ücret veya masraf yoktur.
Ekonomi Finans ve Sürdürülebilirlik Dergisi (EFS) bağımsız bir akademik dergidir. Dergi yılda iki kez yayınlanmaktadır.
Ekonomi Finans ve Sürdürülebilirlik Dergisi, ekonomi ve finansın yanı sıra ulusların ekonomik kalkınmasında günümüzde sürdürülebilirliğin önemini kabul etmektedir. Dergini temel amacı, ekonomi, finans ve sürdürülebilirlik konularıyla ilgili makalelerin yayınlanması için uluslararası bir platform sağlamaktır. Dergide yer alan makaleler, gelişmiş ve gelişmekte olan dünya uluslarının ekonomi, finans ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmasını inceleyen ampirik ve teorik bulguları içeren yayınlardan oluşmaktadır. Dergi ayrıca ekonomi, finans ve sürdürülebilirlik alanlarındaki akademisyenlere, araştırmacılara, yöneticilere ve uygulayıcılara araştırma bulgularını sunmaları için fırsat sunmaktadır.
Ekonomi Finans ve Sürdürülebilirlik Dergisinde yer alınan konular arasında ekonomik ve finansal kalkınma ve politikalar, bankacılık, islami finans, kalkınma ve sürdürülebilirlik yönetimi, çevresel ve doğal kaynaklar ekonomisi, yeşil enerji, finansal teknolojiler, kamu ekonomisi, çalışma ekonomisi, mutluluk ekonomisi, gıda ekonomisi, sosyal sermaye, konut ekonomisi ve nüfus yer alır. Ancak konular bunlarla sınırlı değildir. EFS, bu konularla bağlantılı disiplinler arası bulguların akademik ve profesyonel topluluğa en iyi şekilde yayılmasını sağlamak için okuyuculara ücretsiz olarak sunulan açık erişimli bir dergi olarak çevrimiçi olarak yayınlanmaktadır. Derginin açık erişim niteliği, EFS'de yayınlanan makalelere yapılan atıfları da artırması beklenmektedir.