Abdulmuttalip PİLATİN, 1986 yılının Mart ayında Rize'de doğdu. İlköğretimi Trabzon Köprübaşı ilköğretim okulunda, Ortaokulu Rize Şevket Yardımcı İlköğretim Okulunda, lise eğitimini 2005 yılında Rize Lisesinde tamamladı. 2009 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde lisans eğitimini tamamladı.
2014 yılında Erasmus Bursu ile Polonya Lodz Üniversitesi Ekonomi Bölümünde bir dönem Yüksek Lisans eğitimi aldıktan sonra 2016 yılında "2008 Finansal Krizinin Öz Sermaye Kârlılıklarına Etkisi: BİST'te Bir Uygulama" konulu tezi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 2017 yılında Gümüşhane Üniversitesi İşletme Finans Bölümünde başladığı Doktorasını “Bankaların Kredi Kalitesi, Kredi Büyümesi ve Sosyal Sermaye İlişkisi: Türk Bankacılık Sektörü Örneği” konulu tezi ile 2021 yılında tamamlamıştır.
Halen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Finans ve Bankacılık Bölümünde Doç. Dr. olarak akademik çalışmalar ile idari görevlerine devam eden Pilatin kurucusu olduğu Journal of Economics, Finance and Sustainability (EFS) adlı uluslararası hakemli dergide editörlük yapmaktadır. Çok sayıda akademik yayına sahip olan Pilatin, ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Başkanı ve FRize Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak sivil toplum faaliyetlerine de devam etmektedir.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
.
1988 yılında Ordu'da doğan Tunahan Hacıimamoğlu, 2005 yılında İstanbul Nevzat Ayaz Lisesi'nde lise eğitimini, 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. 2016 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. 2016 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Bilim Dalı'nda “Doğrudan Yabancı Yatırımların Kurumsal Belirleyicileri: OECD Örneği” konulu tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Doktora eğitimini Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı'nda 2021 yılında “Yenilenebilir Enerji Tüketiminin Ekonomik İstikrara Etkisi: RECAI Ülkeleri Örneği” konulu tezi ile tamamlamıştır. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) tarafından yayın ve çalışmalarının değerlendirilmesi sonucunda başarılı olan Tunahan HACIİMAMOĞLU, 20.07.2023 tarihinde Makro İktisat Bilim alanında Doçent ünvanı almaya hak kazanmıştır. Halen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı'nda Doçent Doktor olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Evli ve bir çocuk babasıdır.
1984 yılında Hatay Dörtyol'da doğdu. 2008 yılında İnönü Üniversitesi İİBF İşletme bölümünden, 2012'de İnönü Üniversitesi SBE Muhasebe-Finansman Anabilim Dalında yüksek lisansını 2018'de İnönü Üniversitesi SBE Muhasebe-Finansman Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamladı. 2022 yılında Finans alanında Doçent unvanını aldı. Ulusal ve uluslararası alanda birçok makale, bildiri, kitap/kitap bölümü vardır. 2011-2018 yılları arasında Kilis 7 Aralık Üniversitesi SBMYO Muhasebe ve Vergi ve Uygulamaları Bölümünde öğretim görevlisi olarak 2018-2021 arası aynı bölümde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalıştı. 2021-2022 yılları arasında Malatya Turgut Özal Üniversitesi SBBF Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak, 2022 yılından itibaren aynı bölümde Doçent olarak görev yapmaktadır. Dekan Yardımcılığı, Anabilim dalı başkanlığı, fakülte yönetim kurulu üyeliği, sürekli eğitim yönetim kurulu üyeliği gibi birçok birimde idari görev yaptı ve hala bazı görevlerine devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk sahibidir.