BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI

Cilt: 2 Sayı: 1 1 Ocak 1986
  • İnci Erefe
  • Yücel Batur
  • Gülseren Kocaman
  • Zuhal Bahar
  • Ayla Bayık
PDF İndir
TR EN

BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI

Öz

Dünyada en yaygın aneminin demir yetmezliği anemisi olduğu bilinmektedir. Genellikle hemoglobin ve hematokrit değerleri üzerinden incelenen bu anemi, gelişmiş ülkelerde daha çok süt çocuğu sorunu olarak görülmekte, toplum beslenmesi yetersiz olan ülkelerde diğer yaş gruplarını da etkilemektedir. Gelişme döneminde çocukları, kadınları, gebeleri ve laktasyondaki anneleri en çok etkileyen bir sağlık riskidir. Bu araştırmada bir adolesan çağ kız öğrenci grubunda 266 öğrenci yapılan incelemede, 12 gr/dl sınırı altmda hemogloblini olan öğrenci oranı % 24.5, % 37 sınırı altında hematokriti olanların oranı % 24.8 bulundu. Türkiye'den bildirilen diğer oranlar ve bu bulgular adolesan çağ kızlarm demir yetmezliği açısından ciddi şekilde korunması gerektiğini ortaya koymaktadır.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

İnci Erefe Bu kişi benim

Yücel Batur Bu kişi benim

Gülseren Kocaman Bu kişi benim

Zuhal Bahar Bu kişi benim

Ayla Bayık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ocak 1986

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1986 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Erefe, İ., Batur, Y., Kocaman, G., Bahar, Z., & Bayık, A. (1986). BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi, 2(1), 1-14. https://izlik.org/JA39KL98GN
AMA
1.Erefe İ, Batur Y, Kocaman G, Bahar Z, Bayık A. BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI. EGEHFD. 1986;2(1):1-14. https://izlik.org/JA39KL98GN
Chicago
Erefe, İnci, Yücel Batur, Gülseren Kocaman, Zuhal Bahar, ve Ayla Bayık. 1986. “BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI”. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi 2 (1): 1-14. https://izlik.org/JA39KL98GN.
EndNote
Erefe İ, Batur Y, Kocaman G, Bahar Z, Bayık A (01 Ocak 1986) BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi 2 1 1–14.
IEEE
[1]İ. Erefe, Y. Batur, G. Kocaman, Z. Bahar, ve A. Bayık, “BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI”, EGEHFD, c. 2, sy 1, ss. 1–14, Oca. 1986, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA39KL98GN
ISNAD
Erefe, İnci - Batur, Yücel - Kocaman, Gülseren - Bahar, Zuhal - Bayık, Ayla. “BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI”. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi 2/1 (01 Ocak 1986): 1-14. https://izlik.org/JA39KL98GN.
JAMA
1.Erefe İ, Batur Y, Kocaman G, Bahar Z, Bayık A. BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI. EGEHFD. 1986;2:1–14.
MLA
Erefe, İnci, vd. “BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI”. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi, c. 2, sy 1, Ocak 1986, ss. 1-14, https://izlik.org/JA39KL98GN.
Vancouver
1.İnci Erefe, Yücel Batur, Gülseren Kocaman, Zuhal Bahar, Ayla Bayık. BİR ADOLESAN ÇAĞ KIZ ÖGRENCI GRUBUNDA HEMOGLOBİN, HEMATOKRİT VE ANEMİ INCELEMESI. EGEHFD [Internet]. 01 Ocak 1986;2(1):1-14. Erişim adresi: https://izlik.org/JA39KL98GN