DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK

Cilt: 1 Sayı: 2 1 Haziran 1985
  • Zeynep Conk
PDF İndir

DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK

Öz

Kadın yaşamı puberte, doğurganlık çağı ve klimakterium olmak ü z e r e üç riskli dönemden oluşur. Ancak genellikle problemlerin yoğunlaştığı dönem doğurganlık çağı olan 15-49 yaş alasıdır. Kadın ölümlerinin nedeni olarak anne ölümü özellikle gelişmekte olan ülke - lerde halen ön plandadır. Doğurganlık oranının yüksek olması, sık aralıklarla çocuk sahibi olmak gibi sorunlara Temel Sağlık Hizmetlerinin ula9mamış olması anne, çocuk ve halk sağlığının bozulmasına yol açar. Bu problem devlet tarafından ele alınarak sağlık hizmetlerinin sosyalleştirilmesi, anne, çocuk ve halk sağlığına ulaşılması ile çözümlenir. Çalışan kadının toplumda giderek artan bir hızla çoğalması farklı sorunların ortaya çıkmasına yol açar. Hemşirelerin kadın sağlığına yönelik sorunlarda koşullandırılarak daha aktif rol almaları sağlanmalıdır.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Zeynep Conk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 1985

Gönderilme Tarihi

-

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1985 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Conk, Z. (1985). DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi, 1(2). https://izlik.org/JA96ZZ73KE
AMA
1.Conk Z. DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK. EGEHFD. 1985;1(2). https://izlik.org/JA96ZZ73KE
Chicago
Conk, Zeynep. 1985. “DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK”. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi 1 (2). https://izlik.org/JA96ZZ73KE.
EndNote
Conk Z (01 Haziran 1985) DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi 1 2
IEEE
[1]Z. Conk, “DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK”, EGEHFD, c. 1, sy 2, Haz. 1985, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA96ZZ73KE
ISNAD
Conk, Zeynep. “DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK”. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi 1/2 (01 Haziran 1985). https://izlik.org/JA96ZZ73KE.
JAMA
1.Conk Z. DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK. EGEHFD. 1985;1. Available at https://izlik.org/JA96ZZ73KE.
MLA
Conk, Zeynep. “DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK”. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi, c. 1, sy 2, Haziran 1985, https://izlik.org/JA96ZZ73KE.
Vancouver
1.Zeynep Conk. DÜNYA KADIN ONYILI SONA ERERKEN KADIN SAĞLIĞI VE HEMŞİRELİK. EGEHFD [Internet]. 01 Haziran 1985;1(2). Erişim adresi: https://izlik.org/JA96ZZ73KE