BibTex RIS Kaynak Göster

KÜRTAJA BAŞVURAN KADINLARIN AİLE PLANLAMASINA İLİŞKİN BİLGİ-TUTUM VE DAVRANIŞLARININ İNCELENMESİ

Yıl 1995, Cilt: 11 Sayı: 1, 11 - 26, 01.01.1995

Öz

Bu çalışma kürtaja başvuran kadınların doğurganlık özelliklerini, kürtaja başvurma nedenlerini ve kullandıkları gebeliği önleyici yöntemleri belirlemek amacıyla planlanmıştır. Eğitim gruplarının tümünde kürtaja başvurma oranının yüksek olduğu saptanmıştır. Kadın ve çocuk sağlığı açısından çok sayıda, sık aralıklarla gebe kalmanın ve kürtajı gebeliği önleyici yöntem gibi kullanmanın önemi sağlık eğitim programlannda yer almalıdır.Bu çalışma kürtaja başvuran kadınların doğurganlık özelliklerini, kürtaja başvurma nedenlerini ve kullandıkları gebeliği önleyici yöntemleri belirlemek amacıyla planlanmıştır. Eğitim gruplarının tümünde kürtaja başvurma oranının yüksek olduğu saptanmıştır. Kadın ve çocuk sağlığı açısından çok sayıda, sık aralıklarla gebe kalmanın ve kürtajı gebeliği önleyici yöntem gibi kullanmanın önemi sağlık eğitim programlannda yer almalıdır.

THE STUDY OF KNOWLEDGE AND BEHAVlOR OF THE WOMEN WHO APPLIED FOR CURATAGE ABOUT FAMILY PLANNlNG

Yıl 1995, Cilt: 11 Sayı: 1, 11 - 26, 01.01.1995

Öz

This study was conducted to determine fertility rate. the reasons for applying dilatatio and curatage and the methods for preverıtion of unwanted gestatıons. The apltcatiorı ratio for dilatation and curatage was found tab e quite hing in all edueation groups. For the benefit of women and child health. the trnportance of frequent and multiple gestation and curatage as a method for preventıon of gestation should be ernphasized in health educatiorıs programmes.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Özgün Araştırma
Yazarlar

Ümran Demır Bu kişi benim

Aynur Saruhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Demır, Ü., & Saruhan, A. (1995). KÜRTAJA BAŞVURAN KADINLARIN AİLE PLANLAMASINA İLİŞKİN BİLGİ-TUTUM VE DAVRANIŞLARININ İNCELENMESİ. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi, 11(1), 11-26.