BibTex RIS Kaynak Göster

BATI DÜNYASININ ÇİFTE STANDARTLI YAKLAŞIMLARINA BİR ÖRNEK: "ERMENİLERİN TEHCİRİ VE BULGARİSTAN TÜRKLERİ KIYASLAMASI"

Yıl 2007, Cilt: 7 Sayı: 1, 183 - 200, 01.03.2007

Öz

Osmanlı devleti içinde Ermeni ve Bulgar gibi azınlıkları barındırmıştır. Azınlıkların ekonomik, siyasi, dini ve kültürel yaşamlarını güvence altına almış ve maddi ve manevi olarak desteklemiştir. Ancak azınlıklar, Osmanlıya karşı, yayılmacı, paylaşımcı Batı devletleri ile işbirliği yapmışlardır. Buna karşın, Bulgaristan’daki Türkler, iyi bir Bulgaristan vatandaşı olmalarına rağmen siyasi, dini, ekonomik ve kültürel yaşamlarında hep asimilasyona tabi tutulmuşlardır. Bati ise bu durum karşısında susmuştur; insan haklarını değil dini birlikteliği gözetmişlerdir. Bu araştırma, bu çifte standardı ortaya koymaktadır

A Case About Western World’s Double Standarted Attitude: “An Comparision Between Armenian’s Forced Emigration and Bulgarian Turks”

Yıl 2007, Cilt: 7 Sayı: 1, 183 - 200, 01.03.2007

Öz

The Ottoman State harbored minorities such as Bulgarians and Armenians and covered the economic, political, religious, and cultural lives of those minorities, and supported them spiritually and materially. However, minorities played along with the expansionist European countries against the Ottoman State. For all that, the Turkish population in Bulgaria underwent an assimilation process in their religious, political, economic and cultural lives. But the West, though they know the circumstances, did nothing but kept quiet and considered the religious togetherness instead of human rights. This study aims to present this double standard

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA87MJ74PD
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Recep Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2007
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yıldız, R. (2007). BATI DÜNYASININ ÇİFTE STANDARTLI YAKLAŞIMLARINA BİR ÖRNEK: "ERMENİLERİN TEHCİRİ VE BULGARİSTAN TÜRKLERİ KIYASLAMASI". Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi, 7(1), 183-200.

by-nc.png  Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.